Titi Aur, infectat cu COVID, pentru „mințile zăpăcite” ce nu cred în virus: Am stat 6 zile cu oxigen

DE Alex Darvari | 09.04.2021 - 10:55
Titi Aur, infectat cu COVID / FB

Pilotul Titi Aur s-a îmbolnăvit de COVID şi este internat într-un spital din Bârlad. Pilotul a povestit prin ce a trecut după o săptămână de la momentul infectării, într-o postare pe Facebook.

SHARE

„In aceasta perioada am primit mesaje de incurajare si suport de la foarte multe persoane si doresc sa le multumesc tuturor.

Am ales sa raman la spitalul din Barlad pentru ca am incredere foarte mare in echipa de aici. Acum ma simt putin mai bine, insa depind in continuare de peretele cu furtunul de oxigen si sper ca intr-o saptamana sa pot sa parasesc spitalul, bineinteles dupa refacerea analizelor. Nu sunt omul care isi pune viata personala pe facebook sau in comunicari frecvente, dar experienta COVID ma face sa va transmit ceea ca am simtit.

Dupa sase zile cu masca de oxigen la doua surse cu peste 20 litri/min, timp in care m-am simtit strans de gat si cu senzatii dese de atac de panica, am reusit sa respir 20 min fara masca.

M-am nascut a doua oara!!!!

Din pacate mai exista si minti ’zapacite’ care sustin ca e fake. Daca nu ar fi fost si astfel de comentarii ar fi insemnat ca am ajuns in RAI

Incercati sa va feriti de acest virus pentru ca el chiar exista si ATENTIE, cei care sustineti public contrariul si tratamentul facut acasa ’dupa ureche’, puteti deveni autorii morali a unor tragedii la care se expun cei care cred in voi!

Cereti ajutor de specialitate fara nicio ezitare.

Va doresc tuturor multa Sanatate!!!”, a spuis campionul.

Deși aflat în spital, pilotul a acceptat să descrie,sâmbăta trecută, în direct, la Digi24, experiența bolii.

Titi Aur: „Nu mă simt foarte bine, nu pot respira fără mască, și acum am oxigen la nas, niște tubulețe. Încerc să vorbesc puțin cu dumneavoastră, sper că nu prea mult, pentru că mă apucă tusea dacă vorbesc prea mult.

Sunt internat de joi, am fost depistat duminică, am primit tratament acasă pentru că nu aveam afectat plămânul, la toate controalele făcute duminică, dar joi am avut probleme, dificultăți cu respirația și am venit la spital.

 
 
La computerul tomograf s-a văzut că ambii plămâni sunt afectați în proporție de 30%, ceea ce înseamnă deja grav. 85% dintre pacienții COVID nu au plâmânii afectați și pot fi tratați acasă, bineînâeles, tot sub supravegherea medicului.

Eu fac parte din cei 15% de ghinioniști, cu plămânii afectați, ceea ce înseamnă internare obligatorie, tratament intensiv și urmărite toate analizele. Este foarte multă grijă și implicare din partea personalului medical.

Știam despre COVID, nu fac parte din cei care spun că nu există, am purtat mască mereu, chiar îmi spuneau colegii că nu mi-au văzut fața de un an de zile. Am umblat cu mască, am încercat să mă protejez. Am înțeles că dacă faci parte din cei 85% cu o formă relativ ușoară, poți să treci mai ușor, dar dacă ești ghinionist să fii în cei 15%, este foarte important să ajungi cât mai repede la spital.

Dacă nu ajungi la spital sub supravegherea medicilor și plămânul începe să fie afectat mai mult de 50% - 65%, 70%, atunci munca medicilor devine foarte grea și trebuie să contribuie foarte mult Dumnezeu ca să te poată salva. Sau, dacă ai ghinionul să ai și alte boli grave – diabet, inimă și altele – atunci situația se complică și mai mult, pentru că organismul trebuie să lupte cu mai multe boli, și asta este foarte greu.

Ideea este să veniți cât mai repede la specialiști și să nu stați acasă, pentru că s-ar putea să fie fa

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te