"The Power of the Dog" şi "West Side Story", marile succese la Globurile de Aur

DE Edi Neagu | 10.01.2022 - 10:31
„The Power of Dog”, un western cu actori britanici. FOTO: Facebook

Ceremonia decernării Globurilor de Aur s-a desfășurat fără public și nu a fost transmisă de televiziuni.

SHARE

Filmele "The Power of the Dog" şi "West Side Story" şi serialul de televiziune "Succession" au câştigat duminică seară principalele premii atribuite la cea de-a 79-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur, o ceremonie în mare parte ignorată de Hollywood şi ai cărei laureaţi au fost anunţaţi exclusiv online, în absenţa unei transmisiuni televizate şi a tradiţionalului covor roşu, informează agenţiile de presă internaţionale.

"The Power of the Dog", un western cu accente sumbre regizat de Jane Campion, a devenit cel de-al doilea lungmetraj regizat de o femeie care a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic, după victoria repurtată anul trecut de Chloe Zhao cu "Nomadland". Filmul "The Power of the Dog" s-a impus şi la categoriile "cea mai bună regie" (Jane Campion) şi "cel mai bun actor în rol secundar" (Kodi Smith-McPhee).

"West Side Story", un remake regizat de Steven Spielberg, a fost recompensat cu Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie sau musical, iar Rachel Zegler a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în timp ce Ariana DeBose a obţinut trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Acest musical prezintă povestea de dragoste dintre doi tineri care provin din două bande rivale.

Citește și: EXCLUSIV Relația cu Securitatea a jurnalistului Cornel Nistorescu. Noile documente găsite de CNSAS

Will Smith a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film dramatic datorită rolului din pelicula "King Richard", în care starul hollywoodian îl interpretează pe Richard Williams, tatăl jucătoarelor de tenis Serena şi Venus Williams.

Nicole Kidman a triumfat la categoria "cea mai bună actriţă într-un film-dramă" graţie interpretării sale din filmul "Being the Ricardos", iar Andrew Garfield s-a impus la categoria "cel mai bun actor într-un film de comedie/musical" cu rolul interpretat în "Tick, Tick... Boom!".

Lungmetrajul japonez "Drive My Car" a fost desemnat cel mai bun film străin, Kenneth Branagh a câştigat premiul pentru scenariu cu pelicula "Belfast", iar la categoria "cel mai bun lungmetraj de animaţie" s-a impus filmul "Encanto".

Citește și: FOTO La 23 de ani, fiul lui Borcea nu are bacul, conduce o mașină de 100 mii € și joacă la pariuri

Filmul SF "Dune" a câştigat şi el un premiu, la categoria "cea mai bună coloană sonoră" datorită partiturilor compuse de Hans Zimmer, iar cel mai bun cântec original a fost ales "No Time to Die", tema muzicală a filmului omonim, cel mai recent opus din franciza "James Bond".

În ceea ce priveşte producţiile de televiziune, "Succession" a câştigat trei trofee, după ce s-a impus la categoriile "cel mai bun serial TV - dramă", "cel mai bun actor într-un serial - dramă" (Jeremy Strong) şi "cea mai bună actriţă într-un rol secundar dintr-un serial, miniserie sau lungmetraj TV" (Sarah Snook), potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te