TEST DE INTELIGENȚĂ Corectează ecuația 3+3=8, mutând două chibrituri. Ai 10 secunde. Doar 2% reușesc

DE Florentina Enache | Actualizat: 22.10.2024 - 10:51
TEST DE INTELIGENȚĂ Corectează ecuația 3+3=8, mutând două chibrituri. Ai 10 secunde. Doar 2% reușesc - Foto: Colaj Newsweek
TEST DE INTELIGENȚĂ Corectează ecuația 3+3=8, mutând două chibrituri. Ai 10 secunde. Doar 2% reușesc - Foto: Colaj Newsweek
Rezolvare - Foto: Colaj Newsweek
Rezolvare - Foto: Colaj Newsweek

TEST DE INTELIGENȚĂ Corectează ecuația 3+3=8, mutând două chibrituri. Ai 10 secunde. Doar 2% reușesc. Dacă găsești soluția în timpul acordat, înseamnă că ai un IQ ridicat.

SHARE

Un test inteligență te provoacă să corectezi ecuația „3+3=8”, mutând doar două bețe de chibrit.

Sarcina ta este să faci ecuația adevărată, folosind orice metodă care îți vine în minte în 10 secunde sau mai puțin. Doar 2% din oameni reușesc acest lucru în timpul alocat și din prima încercare.

Testele de inteligență cu ecuații, ale căror numere sunt formate din chibrituri care trebuie mutate pentru a ajunge la variantă corectă, sunt des întâlnite pe internet.

Citește și: TEST DE CULTURĂ GENERALĂ În ce an a devenit Carol I regele României? Nu mulți știu răspunsul

Care este rezolvarea?

Descoperirea răspunsului necesită o gândire creativă și rapidă, iar dacă ați reușit să rezolvați din prima încercare și în 10 secunde sau mai puțin, nivelul dumneavoastră de inteligență este mai ridicat decât al persoanelor cărora le ia mai mult timp.

Rezolvare - Foto: Colaj Newsweek

Pentru a rezolva, trebuie să luați un chibrit de la semnul plus, astfel încât să-l transformați în minus, iar bățul să-l mutați la prima cifră de 3, astfel încât să o transformați în 9. Apoi, trebuie să luați un băț de la cifra 8, astfel încât să o transformați în 0, iar chibritul să-l mutați la a doua cifră de 3, pentru a forma tot cifra 9. Astfel, obțineți ecuația corectă: 9-9=0.

Aceste tipuri de teste sunt importante pentru că vă pot spune multe despre modul în care gândiți și vedeți lumea și vă ajută să vă dezvoltați abilitățile de rezolvare a problemelor și de raționament logic. 

Citește și: Test de cultură generală: ”Cât a durat Războiul de 100 de ani?” Ai răspunsul rapid?

Studiile au arătat că puzzle-urile de acest tip joacă un rol important în îmbunătățirea memoriei și a atenției, în prevenirea declinului cognitiv și în creșterea agilității mentale a unei persoane sau a capacității de a procesa rapid informațiile. 

Un studiu din 2021 a arătat că „stresul generat în timpul jocurilor de inteligență este pozitiv, cu un efect de dorit asupra atenției jucătorilor”.

Citește și: TEST DE INTELIGENȚĂ Corectează ecuația 3-0=5, adăugând două chibrituri. Rezolvă în 9 secunde

„Acest tip de stres îmbunătățește abilitățile cognitive precum atenția, concentrarea și rezolvarea problemelor prin activarea lobului frontal al creierului”, se arată în studiu, scrie Daily Mail.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te