Tânără născută în închisoare, acceptată la Harvard, una dintre cele mai mari universități din lume

DE Elena Petrescu | Actualizat: 23.07.2024 - 20:05
Tânără născută în închisoare, acceptată la Harvard, una dintre cele mai mari universități din lume - Foot: Facebook(imagine cu rol ilustrativ)

Tânără născută în închisoare, acceptată la Harvard, una dintre cele mai mari universități din lume! O tânără a avut o călătorie prin viață incredibilă, de la nașterea în spatele gratiilor până la acceptarea recentă la Universitatea Harvard.

SHARE

Tânără născută în închisoare, acceptată la Harvard, una dintre cele mai mari universități din lume! O tânără a avut o călătorie prin viață incredibilă, de la nașterea în spatele gratiilor până la acceptarea recentă la Universitatea Harvard.

Tânără născută în închisoare, acceptată la Harvard, una dintre cele mai mari universități din lume

Împotriva părerilor tuturor celor care nu i-au dat vreodată o șansă la o viață cât de cât împlinită din cauza felului în care a pășit în această viață, această tânără, născută într-o închisoare și abandonată de mama sa, a depășit așteptările și a realizat ceva cu adevărat incredibil.

Determinarea și puterea ei au făcut-o să fie acceptată la Universitatea Harvard, devenind o sursă de inspirație pentru mulți.

Citește și: Eu și iubitul meu am făcut un test ADN de aflare a rădăcinilor noastre. Testul a zis că suntem rude

Sky Castner, o tânără de 19 ani din Texas, Statele Unite ale Americii, s-a născut în închisoare, deoarece mama ei ispășea o pedeapsă în timp ce era însărcinată cu ea. După nașterea ei, a fost scoasă din închisoare și lăsată în grija tatălui ei.

A fost crescută de tatăl ei singur, iar cei doi s-au mutat mult, din localitate în localitate, prin districtul Montgomery. În copilărie, tânăra Sky era concentrată să se descurce mereu bine la școală și a fost descrisă ca o "cititoare înfocată" de cei de la ”Houston Chronicle”.

Personalul școlar de la școala primară Reaves a observat acest lucru la micuța Skye.

Astfel, a considerat că fata ar putea beneficia de îndrumare suplimentară pe plan academic prin intermediul programului Project Mentor al CISD, în cadrul căruia voluntarii se asociază cu elevii care au nevoie să petreacă extra timp în compania unui adult care să îi ghideze.
Prin intermediul acestui program, Skye a fost conectată la cea care urma să devină mentorul ei, Mona Hamby.

Printre lucrurile cu care Mona a ajutat-o pe Skye se numără primii ei ochelari de vedere, prima tunsoare la salon, programări la dentist și la ortodont, precum și faptul că a ajutat-o să intre și într-o tabără de vară.

Lucuri aparent mărunte pentru unii, dar cu mare importanță pentru Sky, care ducea lipsă de mâna caldă și îndrumătoare a unei mame în viața sa.

La nivel personal, cele două au reușit să se apropie și din cauza faptului că niciuna dintre ele nu au avut o mamă. Sky a vorbit cu mama ei naturală o singură dată, când avea 14 ani.

"Mi-a spus "Am fost la închisoare". I-am spus "Nu, nu poate fi adevărat"", a povestit Mona Hamby publicației mai sus menționată când a fost întrebată de Sky.

Lucru care a făcut-o să realizeze cu adevărat ce nevoie mare avea copila de ea: "Știam că nu pot merge să iau prânzul cu acest copil doar o dată pe săptămână, ea avea nevoie de mai mult."

Sky a avut numai cuvinte de laudă la adresa Monei și a impactului pe care aceasta l-a avut asupra vieții ei.

Citește și: Am fost diagnosticată cu o boală gravă și incurabilă la numai 2 ani. Ce am ajuns să fac astăzi

Cu toate acestea, a subliniat și faptul că este perfect conștiență și de importanța provocărilor cu care s-a confruntat de-a lungul vieții, de care alții de vârsta ei nu au avut parte, au fost feriți.

"A fost un mediu foarte diferit cel în care am crescut și asta nu este neapărat un lucru rău", a spus Castner.

"Tot ceea ce m-a învățat Mona a fost foarte de impact, în același mod în care tot ceea ce am trăit înainte de Mona a fost foarte de impact."
Skye a continuat să studieze cu sârg, sa ca parte a Academiei pentru profesii în domeniul sănătății și științelor de la Conroe High School.

Fata a beneficiat și de asistența lui James Wallace, profesor la Universitatea din Boston, în ceea ce privește cererea sa de admitere pentru Harvard.
În cererea sa, eleva și-a împărtășit povestea unică, care începe, sincer și abrupt, cu o frază scurtă și de impact: "M-am născut în închisoare".

Acceptată la Harvard, Sky a ales să urmeze un profil extrem de solicitant

Această relatare sinceră și puternică a trecutului său a avut impact pozitiv asupra comitetului de admitere, ceea ce a condus la acceptarea ei în prestigioasa instituție Ivy League, ba chiar înainte de vreme.

 
Când Skye a vizitat campusul Harvard în luna martie a anului 2022, împreună cu Mona și soțul acesteia, Randy, hotărârea de a urma cursurile prestigioasei Universități a devenit tot mai puternică.

"Era ceva satisfăcător să ai 10 pe linie, să ai acea realizare", a spus Skye despre succesul ei academic. "Notele au însemnat mult pentru mine întotdeauna."
Privind senină dar plină de ambiție spre viitorul ei la Harvard, Castner a ales să urmeze o facultate de drept.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te