Strategii potrivite pentru poker online: Cum îți poți îmbunătăți șansele de câștig

DE Adrian Costin | 25.04.2023 - 19:36
Foto: pixabay.com

Pokerul este un joc care generează multă distracție și adrenalină. În același timp, reușește să scoată la lumină spiritul competitiv din oameni, indiferent care ar fi miza pusă în joc.

SHARE

Distracția este cea mai importantă, însă oamenii își doresc să iasă zâmbitori de la masă. Și, cum pokerul este un joc de abilități, acestea pot fi îmbunătățite prin antrenament și experiență. 

Câteva elemente pot face diferența între câștig și eșec pe termen lung la poker. Contează mult cum îți gestionezi bankroll-ul, cum îți alegi mesele la care joci și cum gestionezi poziția de la masă. Pe toate acestea le-am analizat în rândurile următoare.

Gestionarea bankroll-ului este un element cheie

În cazul în care îți dorești să joci poker cât mai mult timp, este bine să îți stabilești un buget de la început și să știi cum să îl dozezi.

Variațiile fac parte din activitatea tuturor jucătorilor indiferent de nivel, astfel că trebuie să fii pregătit și de eșecuri. Iar gestionarea bugetului te va ajuta să depășești momentele deoarece nu îți vei asuma riscul de a rămâne fără nimic în contul tău.

Iar dacă îți dorești să îți construiești un bankroll fără mari riscuri poți încerca spre exemplu turneele freeroll. 

Managementul corect este un aspect extrem de important în cariera oricărui jucător de poker, iar pentru a gestiona în mod optim sumele dedicate jocului, poți ține cont de sfaturi de la jucători profesioniști.

"Este recomandat să participi la turnee sau partide care au taxă de intrare mai mică. Nu te grăbi să crești mizele peste noapte nici dacă ai succes la început. Poate fi noroc, poate ai dat de jucători mai slabi.

Așteaptă o perioadă înainte să-ți analizezi evoluția și să vezi dacă poți face față la un nivel mai ridicat.

De multe ori, cu cât mizele sunt mai mari, cu atât și nivelul adversarilor va crește", precizează Vivian Saliba, ambasador 888poker, operator cu peste 20 de ani de experiență pe piața internațională, preferat și de foarte mulți jucători de poker online Romania.

Printre atuurile acestei platforme de poker online licențiată și în țara noastră se numără diversitatea jocurilor, calitatea acestora, versatilitatea mizelor, aplicația de mobil și, nu în ultimul rând, numărul mare de promoții și turnee speciale.

Alege cu atenție masa la care joci

Avantajul atunci când joci poker online este că poți vedea câteva detalii statistice care îți pot spune ceva despre fiecare masă.

Într-un cazinou live acest lucru este foarte greu de făcut deoarece trebuie să urmărești fiecare jucător în parte, însă statisticile puse la dispoziție de operatorii online te pot ajuta să găsești mesele la care sunt mulți jucători slabi (fish).

Statistica Plrs/Flop este pentru mulți jucători experimentați un "fishometru". Cu cât procentajul este mai mare, cu atât la masă se crede că sunt mai mulți jucători slabi.

În general, o masă bună trebuie să aibă un procentaj de peste 20%. Iar dacă acesta este mai mare de 30%, cu atât mai bine. În unele situații vei găsi chiar și mese cu un procentaj de peste 40%, însă vei putea sesiza că sunt mulți jucători în așteptare. 

Poziția la masă te ajută în multe privințe

Spre exemplu, poziția la masă te poate ajuta să fii mai agresiv în timpul jocului. Spre exemplu, dacă ai făcut un raise din late position și în cursă a mai rămas în singur adversar, ai un ușor avantaj.

Dacă, spre exemplu, dealerul a întors un flop Q94, iar adversarul dă check, ai putea și să simulezi că ai o carte foarte bună.

Se creează cadrul ideal pentru a merge pe varianta Continuation Bet și, chiar dacă adversarii s-ar putea să-și dea seama că te folosești de poziție pentru a fi agresiv, s-ar putea să nu aibă suficiente argumente și să te ajute să câștigi potul. 

Pe de altă parte, atunci când ești în UTG e recomandat să joci tight. Asta deoarece probabilitatea să fii dominat este mai mare.

Când după tine urmează mai mulți adversari, șansele ca aceștia să aibă o mână mai bună cresc. Ca un exemplu, dacă primești K-10 offsuited, statistica arată că în 71% din cazuri cineva va fi peste tine și sunt șanse mari să vină cu raise, iar tu vei fi nevoit să foldezi fără să vezi cărțile comune.

De asemenea, jocul OOP - out of position este dăunător deoarece vei fi primul care acționează, fără să ai acces la informații despre tăria mâinilor celorlalți adversari.

Articol sponsorizat

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te