Strania iubire a lui Toma Caragiu pentru o femeie dusă la biserică. Divorț pentru o colegă de scenă

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.09.2022 - 13:23
Toma Caragiu - FOTO: B1TV

Toma Caragiu a avut o singură mare iubire în viața lui, femeia cu care și-a înșelat soția și pe care a luat-o ulterior de nevastă. A iubit-o pe Elena până când a murit. Tânăr fiind, lui Toma i s-au aprins călcăiele după o femeie care făcea parte dintr-o sectă.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Dragostea dintre Toma Caragiu și Elena Bichman a fost una pasională, care i-a consumat încet pe amândoi. Ambii erau căsătoriți atunci când s-au cunoscut, dar nimic nu a mai stat în calea iubirii lor.

Povestea lor de iubire a început la Teatrul din Ploieşti, în 1963. Pe atunci, ea era căsătorită cu Paul Ioachim, un bărbat care nu o preţuia câtuşi de puţin. La rândul lui, Toma Caragiu aparţinea altei femei. El era căsătorit cu Maria Bondar, cu care, însă, nu avea un trai fericit, în ciuda faptului că adoptaseră împreună o fetiţă.

S-au căsătorit un an mai târziu, dar venirea Elenei (foto) în viața lui Toma Caragiu a fost una predestinată, după cum povestea actorul. Amorul dintre ei era unul intens, conform actriței:

„Eram complet pierdută. Pasiunea lui era atât de puternică, contagioasă, îl simţeam ca pe o forţă căreia nu te puteai împotrivi, un curent de energie copleşitor”, scrie fanatik.ro  

În anul 1963, s-a căsătorit cu Elena. Căsnicia n-ar fi fost deloc una fericită, gurile rele susținând că noua doamnă Caragiu avea, de asemenea, un temperament aventuros.

Iubire predestinată

 ”Înainte a venit la mine o femeie care a insistat să-mi vorbească. Aştepta în secretariat de mai bine de două ore. Mi-a spus că o cheamă Aphrodita şi e trimisă de Leontin, un spirit din sfera a şaptea, care vrea să mă anunţe că va veni în viaţa mea cineva care mi-a fost predestinat. Se va numi Elena.

«Vei avea o mare dragoste care te va înălţa şi împlini cu o nouă entitate, Eleto». Vor fi 14 ani de succes. După aceea va veni un cataclism, ca un uriaş accident, multă omenire va pieri odată cu tine.

M-a sfătuit să evit călătoriile cu avionul”, a povestit Toma Caragiu, conform Ok Magazine.

După tragica moarte a artistului, Elena „Mimi” Caragiu s-a stabilit în SUA, unde și-a continuat viața sub numele de Helen Cara–Chester, și a revenit în România abia în septembrie 2011, când a intenționat să înființeze Casa Memorială Toma Caragiu.

O primă iubire controversată

Dincolo de aceste mariaje, actorul a mai avut o serie de pasiuni pasagere, dar, în primul rând, s-a lăsat „deturnat” de obsesia pentru tânăra Liliana Tomescu, actriță la Teatrul Armatei. Scriitorul George Mihalache, unul dintre apropiații lui Toma, a fost unul dintre martorii câtorva evenimente mai puțin cunoscute publicului larg.

„Părea îndrăgostit de Liliana Tomescu. I-am spus într-o zi, când îl întâlnisem la Dalles, la o repetiție: „Nu prea te văd bine, machidoane. Liliana te-a prins ca într-o pânză de păianjen. Te zbați zadarnic!”, a rememorat George Mihalache.

O perioadă, artistul a suferit enorm și se spune că aproape că se închisese în bibliotecă. Povestea era, însă, mult mai amplă decât un simplu eșec în amor. Aflată sub influența unei secte religioase, Liliana își căuta refugiul și mântuirea, cu sau fără ghilimele, în vizite tot mai dese la diverși duhovnici, care nu se mulțumeau doar s-o absolve de păcate….

Exasperat de naivitatea robului Toma, un prieten devotat nu s-a sfiit să-i divulge, până la urmă, adevărul gol–goluț: „Nu vreau să devii, pentru vecie, Toma Necredinciosul! Vei merge cu mine la fața locului, ca să te convingi personal!”. Pus în fața unor argumente indubitabile (patru sectanți străduindu-se, pe rând, să-i ierte păcatele cuvioasei în cauză), Toma a înțeles că, de fapt, aruncase mărgăritare în troaca porcilor, așa că și-a luat adio de la mirajul iubirii, pornind mai departe, cu răni încă necicatrizate, pe lungul drum al vieții, dominat de un destin atât de orb”, a scris George Mihalache.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te