Soluția naturală cu care scoți petele persistente de pe covor. O faci singur acasă și te costă 5 lei

DE Florentina Enache | Actualizat: 19.09.2024 - 17:27
Soluția naturală cu care scoți petele persistente de pe covor. O faci singur acasă și te costă 5 lei - Foto: Freepik (rol ilustrativ)
Soluția naturală cu care scoți petele persistente de pe covor. O faci singur acasă și te costă 5 lei - Foto: Freepik (rol ilustrativ)

Soluția naturală cu care scoți petele persistente de pe covor. Te costă 5 lei și ai tot ce îți trebuie în casă. Funcționează în câteva minute.

SHARE

Îndepărtarea petelor de pe covoare poate fi adesea dificilă, dar un expert în curățenie a împărtășit soluția sa simplă, făcută în casă, care funcționează după doar cinci minute.

Lichidele precum cafeaua și vinul pot pătrunde adânc în fibre, la fel ca anumite alimente, ceea ce face să fie foarte greu să scapi de petele rezultate.

Soluția naturală cu care scoți petele persistente de pe covor. O faci singur acasă și te costă 5 lei

Karrie Truman, un expert al curățeniei, a împărtășit soluția sa ieftină, făcută în casă, care lasă covoarele ca noi prin eliminarea petelor persistente.

Soluția necesită doar două ingrediente pe care e imposibil să nu le aveți în casă.

Citește și: 5 metode ca să cureți o tigaie arsă. Cum poți folosi o băutură carbogazoasă pentru asta?

Soluția este compusă din apă fierbinte și oțet, ceea ce înseamnă că mulți dintre noi putem prepara singuri produsul de curățat fără să mergem la magazin.

Natura acidă a oțetului ajută la descompunerea petelor și la eliminarea murdăriei. Oțetul este deosebit de bun pentru îndepărtarea petelor alcaline, cum ar fi reziduurile de săpun sau alte reziduuri care tind să se acumuleze în covoare.

Citește și: 6 lucuri pe care le poți face cu zațul de cafea. Nu o mai arunca de acum înainte

De asemenea, oțetul neutralizează în mod natural mirosurile și posedă calități antibacteriene, asigurând și curățarea completă a țesăturilor, fără a ascunde doar petele.

Karrie a declarat: „Un agent de curățare versatil și natural, oțetul elimină eficient murdăria și mirosurile, lăsând suprafețele igienizate datorită proprietăților sale acide. Apa caldă ajută la dizolvarea murdăriei și sporește puterea de curățare, făcând mai ușoară îndepărtarea petelor de pe covor”.

De asemenea, puteți adăuga uleiuri esențiale la amestec, dacă doriți să infuzați cu un parfum, dar acest lucru nu este obligatoriu.

Cum se prepară soluția pentru curățarea covoarelor?

Pur și simplu, puneți părți egale de apă fierbinte și oțet într-un recipient. În funcție de necesități, puteți face o cantitate mai mare sau mai mică de soluție.

Pentru parfum, amestecați 1-5 picături de ulei esențial, în funcție de cantitatea de soluție făcută.

Citește și: De câte ori pe săptămână trebuie să-ți speli părul? Metoda corectă pentru o curățare eficientă

Cum se aplică?

Înainte de a aplica soluția pe covor, aspirați bine zona pentru a îndepărta orice mizerie. De asemenea, este recomandat să testați soluția într-un loc discret de pe covor și să așteptați 24 de ore pentru a verifica dacă țesătura reacționează în mod negativ cu soluția. 

Aplicați pur și simplu soluția de covoare pe orice pete pe care doriți să le îndepărtați. Frecați cu o cârpă. Procesul de curățare necesită doar cinci minute, dar după tratament, lăsați o zi întreagă să se usuce bine covorul. 

După acest proces, covorul dumneavoastră ar trebui să arate ca nou, scrie Daily Mirror.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te