De câte ori pe săptămână trebuie să-ți speli părul? Metoda corectă pentru o curățare eficientă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.08.2024 - 18:47
De câte ori pe săptămână trebuie să-ți speli părul? Metoda corectă pentru o curățare eficientă - Foto: Profimedia Images )imagine cu rol ilustrativ
De câte ori pe săptămână trebuie să-ți speli părul? Metoda corectă pentru o curățare eficientă - Foto: Profimedia Images )imagine cu rol ilustrativ

De câte ori pe săptămână trebuie să-ți speli părul? Metoda corectă pentru o curățare eficientă. Care sunt beneficiile și cât de importantă este sănătatea capilară?

SHARE

De câte ori pe săptămână trebuie să-ți speli părul? Metoda corectă pentru o curățare eficientă. Care sunt benefice și cât de importantă este sănătatea capilară?

De câte ori pe săptămână trebuie să ne spălăm părul?

Vara este timpul să fim atenți la sănătatea părului nostru. Expunerea la soare, clorul din piscine, sare de mare și chiar transpirația îl pot deteriora, lăsându-l uscat și fragil.

Citește și:  Ingredientul care te ajută să scapi de fire de păr despicate peste noapte. Acționează în 20 minute

a arăta cea mai bună versiune a noastră și a avea grijă de părul nostru așa cum merită, mai ales în cele mai fierbinți luni ale anului, trebuie să câștigi cont de câte ar trebui să îl spălați . Pe lângă utilizarea șampoanelor blânde, în funcție de scalpul tău, dermatologii recomandă să-ți speli părul zilnic.

Mai ales dacă petreci mult timp la plajă sau în piscină, spălarea acestuia, practic în fiecare zi, poate fi benefică pentru a elimina acest reziduu și pentru a proteja sănătatea părului. În plus, este foarte plăcut să-l speli când este mai fierbinte, pentru a te împrospăta și a-ți păstra scalpul curat.

Soarele, împreună cu alți factori climatici și compuși chimici care pot fi în piscine sau chiar în mare, pot deshidrata părul, lăsându-l mai slab și mai predispus la rupere. Experții, pentru a contracara aceste efecte, pe lângă spălarea zilnică, recomandarea șampoanelor și a balsamurilor bogate în nutrienți și cu protecție UV . 

În plus, este foarte favorabil pentru sănătatea părului nostru să aplicăm un  balsam fără îndoială cu protecție solară  înainte de a-ți expune la soare pentru a ajuta la menținerea părului hidratat și protejat.

De asemenea, se recomandă exfolierea scalpului cel puțin o dată pe săptămână. Acest proces ajută la eliminarea toxinelor și la revitalizarea acestei zone a părului, promovând și creșterea sănătoasă a părului. Nu mulți dar și exfoliază capul, fără îndoială, încorporarea acestui pas în rutina de frumusețe și îngrijire a părului este o modalitate excelentă de a menține scalpul curat lipsit de impurități. 

Citește și:  Ceaiul de ceapă, medicament care crește tensiunea și ajuta la detoxifiere. Cum se prepară acasă?

După baie, fie în piscină , fie în mare, clătiți-vă întotdeauna părul cu apă proaspătă. Acest lucru ajută la eliminarea clorului sau a sării, două dintre componentele care usucă și dăunează cel mai mult părul. Nu este vorba despre spălare, ci doar clătire rapidă cu apă curată pentru a promova un păr mai sănătos.

Este foarte recomandat să folosiți produse de păr cu protecție UV , precum și purtarea de pălării sau șepci pentru a reduce expunerea directă la soare . Aceste accesorii nu numai că vă protejează părul, ci și scalpul și fața, oferind o apărare suplimentară împotriva razelor dăunătoare ale soarelui.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te