Și-a dat în judecată mama pentru benzile desenate pe care i le-a aruncat. Ce a decis instanța?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 29.09.2024 - 17:23
Și-a dat în judecată mama pentru benzile desenate pe care i le-a aruncat - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
Și-a dat în judecată mama pentru benzile desenate pe care i le-a aruncat - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Și-a dat în judecată mama pentru benzile desenate pe care i le-a aruncat. Sunt multe motivele pentru care doi oameni pot ajunge în fața unei instanțe, dar fapta unui tânăr de 20 de ani a depășit, probabil, orice imaginație.

SHARE

Și-a dat în judecată mama pentru benzile desenate pe care i le-a aruncat. Acesta s-a înfuriat atât de tare după ce femeia i-a aruncat colecția prețioasă de manga - povești desenate în stilul japonez, dezvoltat spre finalul secolului al XIX-lea - fără consimțământul său, încât a dat-o în judecată și a refuzat să se împace cu ea.

Și-a dat în judecată mama pentru benzile desenate pe care i le-a aruncat. Ce a decis instanța?

O femeie în vârstă de 64 de ani din Chiayi City, Taiwan, a ajuns în fața judecătorilor după ce a aruncat colecția de 32 de volume de manga „Attack on Titan” a fiului ei mai mic.

Cei doi locuiau împreună, iar femeia de 64 de ani se săturase de colecția tot mai mare de benzi desenate a fiului ei, așa că, atunci când a dat peste colecția sa de manga „Attack on Titan” și a constatat că volumele erau puțin umede, a decis să le recicleze și să elibereze spațiul de care avea nevoie.

Citește și: Primul ceas al unui supererou român: "Căpitanul RO", ediție limitată. Omagiu pentru Puiu Manu

Ea nu l-a întrebat pe fiul săi dacă le poate arunca, așa că atunci când acesta a venit acasă și a aflat că cele 32 de volume ale sale au dispărut, a fost extrem de furios și a sfârșit prin a o reclama pe mama sa la autorități.

Astfel, el a depus o plângere împotriva mamei sale la poliția locală și, ulterior, a acționat-o în instanță pentru distrugerea bunurilor sale personale fără consimțământul său.

Benzile desenate au costat-o pe femeie o amendă de 160 $

În instanță, bărbatul de 20 de ani a susținut că Attack on Titan este o manga foarte populară, astfel încât găsirea unei alte colecții complete ar fi extrem de dificilă, având în vedere că unele dintre cele 32 de volume nu mai sunt tipărite și pot fi considerate obiecte de colecție, conform odditycentral.com.

Pe de altă parte, mama sa a susținut că unele dintre volumele manga erau umede și ocupau foarte mult spațiu, astfel încât aruncarea lor din casa ei era justificată.

Cu toate acestea, femeia și-a exprimat dorința de a se împăca cu fiul ei, dar acesta nu a fost dispus să vorbească cu ea.

Citește și: Unde se află castelul lui Vlad Țepeș, adevărata „casă” a lui Dracula? Cetatea este încă în renovare

Incidentul a avut loc în luna februarie a acestui an, însă Tribunalul Districtual Chiayi a emis abia recent un verdict în acest caz.

Astfel, judecătorii au decis s-o amendeze pe mamă cu 5 000 de dolari taiwanezi  -  circa 160 de dolari americani - pentru daune aduse proprietății, o pedeapsă care poate fi comutată în muncă în folosul comunității.

Faptul că nu a respectat drepturile de proprietate ale fiului său a fost nepotrivit, a decis instanța. Potrivit presei taiwaneze, fiul nu este încă dispus să se împace cu mama sa, după acest incident.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te