Rețeta Sofiei Vicoveanca pentru „tinerețe fără bătrânețe”. Ce nu consumă. Folosește un produs secret

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.04.2023 - 16:25
Sofia Vicoveanca și Fuego - Foto: Facebook, Sofia Vicoveanca

Sofia Vicoveanca se menține foarte bine deși a împlinit 80 de ani. Ea a avut o viață plină de încercări. Cel puțin în ultimii ani - a decis să mănâne sănătos și să respecte anumite obiceiuri alimentare.

SHARE

Sofia Vicoveanca s-a născut la 23 septembrie 1941, în Toporăuţi (Toporuica de astăzi), localitate aflată lângă Cernăuţi, în Ucraina. 

Newsweek a scris pe larg despre viața și încercările prin care a trecut artista.

Citește și: Sofia Vicoveanca, cerută de soție la a doua întâlnire. La 12 ani își creștea frații. Tatăl, în lagăr

„Eu consum foarte multe crudități. Dimineața îmi fac un suc din țelină, morcov, sfeclă roșie, măr, cartof crud, roșie și câteva picături de lămâie. În rest, consum foarte multe salate. Mai mănanc branză, ouă. Seara nu prea mănânc, dar din când în când mai poftesc la câte ceva dacă mă uit la vreun film. Cafea nu beau, alcool nici atât, țigara nu știu să o mânuiesc, în schimb beau foarte multe ceaiuri”, a declarat vedeta.

„Acum nu mai gătesc pentru că dacă fac o ciorbă, cine mănâncă mai multe porții? Eu merg pe minuturi, îmi plac ouăle moi, așa cleioase, cu pâine prăjită, cu o țâră de unt, să știți că îmi place smântâna, smântâna cu mămăliguță, nu mă feresc de grăsimi, cam 2 mese pe zi, cam așa e.

Nu beau cafea, că am tensiune oscilantă și mă mai cruț, un capuccino cu lapte mult, ceaiuri, te miri ce!”, a mai spus artista de muzică populară. Sursa AICI

Ce nu i-a dat soțului să mănânce


Cântăreața de muzică populară este o bucătăreasă foarte bună și și-a păcălit soțul o viață întreagă când venea vorba despre o anumită ciorbă

"Soţul meu zicea aşa: Mie nu îmi pui smântână! Îmi era milă de el, că ştiam  că ciorba lui nu avea gustul la fel de bun ca cea din farfuria mea. Într-o zi ce am făcut? Am pus în toată oala smântână! I-am zis că nu am pus smântână...
E albă de la pătrunjel, păstârnac, ţelină... şi s-a albit..., i-am zis. I-a plăcut şi a mai cerut o porţie. Numai aşa să faci ciorba, de acum!', mi-a spus el.

A plecat dintre noi şi n-a ştiut adevărul. Căci, dacă spui o minciunică, să o păstrezi până te duci! Niciodată nu a ştiut că îi pun smântână în ciorbă", a declarat Sofia Vicoveanca in emisiunea Oanei Turcu.

Cum și-a cunoscut soțul

Soțul meu era bucureștean și a venit, într-o zi, la Suceava cu o delegație. M-a văzut într-un spectacol, a pus ochii pe mine, de la a doua întâlnire mi-a propus să ne căsătorim. Eu voiam să număr stele, nu să mă mărit. Voiam să mai aflu niște lucruri despre el, să știu cum gândește. Știam doar că este ziarist. A fost alături de mine și mi-a ‘dirijat’ toți anii până acum 22 de ani, când l-am pierdut, a spus pentru unica.ro

Citește și: Artistul adulat pe marile scene ale lumii, condamnat la moarte în România. Era prieten cu Pavarotti

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te