Rona Hartner: „Idila" cu Emil Constantinescu, inventată de o prietenă. Pe ce a plătit Vadim 60.000$

DE Bianca Iosef | Actualizat: 29.10.2022 - 16:35
Rona Hartner și Emil Constantinescu- Foto: PLAYTECH

Rona Hartner a spus de unde au pornit zvonurile că ar fi avut o idilă cu fostul președinte Emil Constantinescu.

SHARE

La începutul anului 1999, a izbucnit un scandal mediatic - sex-gate de România - ce a ținut primele pagini ale ziarele și totodată a umplut audințele talk-show-urilor vremii. Actrița Rona Hartner era acuzată de către președintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor că aceasta ar fi întreținut relații amoroase cu președintele Emil Constantinescu.

 Jurnalistul Marius Tucă a invitat-o într-o emisiune pe Rona Hartner spre a-l confrunta pe Corneliu Vadim Tudor. Corneliu Vadim Tudor susținea că are în posesie jurnalul intim al actriței, în care era descrisă presupusă aventură cu președintele republicii. Rona a negat vehement și a ieșit din emisiune.

Ce spune Rona în 2022

Rona fusese chemată să cânte la o întrunire a Convenției Democrate, în fața a 15.000 de oameni. În repertoriu, ea avea melodia „You are my looser' („Ești ratatul meu'), dar nu a vrut să îl jeneze pe Emil Constantinescu, care era în public, cu această piesă. La acea vreme, presa a scris că cei doi au o idilă, însă ea a dezvăluit acum că nu a fost așa.

„Mi s-a zis: invită-l pe președinte la dans. Eu aveam un blues, „You are my looser'. Nu știam cum s-o mai dau. Am început să mă dau cu cracii în sus, să fac show, să nu audă textul. Am făcut o diversiune. Toți jurnaliștii au venit în jurul nostru.

Citește și: Accidentarea care a pus capăt sezonului pentru Emma Răducanu. Nu va mai juca Glasgow

Și… s-a terminat piesa, aplauze, poze, nu știu ce. Asta a fost în noiembrie 1996. Tot în noiembrie 1996 am dat castingul pentru Gadjo Dilo (n.r.: film artistic). Ce crezi că s-a întâmplat în România? Cea mai bună prietenă a mea a inventat acel jurnal să mă facă să mă întorc în România. I l-a vândut lui Vadim cu 60.000 de dolari', a dezvăluit Rona Hartner.

Citește și: Mesajul lui Robert Cazanciuc la un deceniu de la inaugurarea sistemului de alerte prin SMS al MAE

În concluzie, persoana de la care a pornit ideea că între Rona Hartner și Emil Constantinescu a fost o idilă a fost o apropiată de-ale artistei.

„Bineînțeles că nu am fost amanta președintelui, pentru că eu eram în Franța. Asta (n.r. – scandalul) se întâmpla în noiembrie ’96 și tot în noiembrie ’96 dădeam castingul pentru Gadjo Dilo și plecam pentru șase luni de zile la filmare …”, a concluzionat Rona Hartner.

Rona Hartner fost căsătorită cu actorul Rocco Sedano, de care a divorțat în anul 2008. 

„Nu sunt adepta divorțului, cu toate că am două la activ. Am încercat mereu să salvez căsătoria, trecând pe la psihologi, pe la consilieri conjugali. Dar n-a mai fost posibil. Când simți că ai dat tot ce ai putut mai bun și vezi că nu mai e speranță, mai bine oprești relația.

Bărbatul trebuie să fie în genunchi în fața femeii, fără ca femeia să-l oblige, să o ajute, ca apoi și ea să-l ajute să fie mai bun. Căsătoria, după părerea mea, este cea mai frumoasă formă de relație', a explicat vedeta într-un interviu mai vechi.

Rona Hartner povestește că a trăit prima dezamăgire la școala generală; era prima întâmplare dintr-un lung șir ce avea să o determine să ia calea străinătății și să se mute în Franța.

„La 5 ani cântăm gosspel, am început la 10 ani să scriu legende, după care am început să îmi pun întrebări dacă nu cumva vreau să fiu președintele României în locul lui Ceasușescu. La 11 ani a fost prima piesă de teatru la școală și am vrut neapărat să joc eu prințesa respectivă…

 
Nu păream prințesă, dar eu, în sufletul meu, întotdeauna am fost prințesă, regină…Profa îmi spunea „Cânți foarte bine, Rona, știi rolul dar nu o să-ți dau rolul ăsta, niciodată nu o să-l ai!”…Am suferit, m-am retras până la urmă”, rememorează artista.

Deși nu cunoștea limba franceză s-a dus cu încredere la casting pentru rolul Sabinei din filmul Gadjo Dilo'. Rona a fost selectată dintre mii de actrițe care au fost la audiții atât în Franța, cât și în Ungaria și România. După filmări a decis să rămână în Franța.

„A fost o dezrădăcinare, dar trebuia să fie locul meu de exil în care mă regăsesc, în care Dumnezeu mă descoperă cine sunt și mă maturizează. M-a scos dintr-un context foarte negativ din România. Toate astea, datul în cărți, văzutul în cafea mă deviau și nu îmi ascultăm instinctul… De la 13 ani am învățat horoscop, chiromanție, numerologie, toate prostiile astea. Vreau să spun că sunt atât de false! 16 ani eu m-am ghidat după aceste false științe”, a spus Rona Hartner în cadrul unei emisiuni, potrivit Viva!. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te