Român, arestat de FBI la 15 ani după ce a sechestrat o milionară. I-a injectat coloranți alimentari

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.11.2022 - 11:30
Barabas - FOTO: colaj

Ștefan Alexandru Barabas a fost căutat ani de zile pentru implicarea sa într-un jaf când a încercat să extorcheze o femeie de 8,5 mlioane dolari. Fapta a avut loc în Connecticut.

SHARE

 La 15 aprilie 2007, Barabas și trei complici care au fost arestați între timp au intrat în incinta victimei.

Ştefan Alexandru Barabas, Alexandru Nicolescu, Nicolae Herelea, dar şi Emanuel Nicolescu, majordomul milionarei, au intrat în casa milionarei Anne Bass. Românii au intrat în casa femeii şi au legat-o atât pe ea, cât şi pe partenerul ei, apoi le-au injectat o substanţă şi le-au spus că vor muri în 24 de ore, dacă nu le plătesc 8,5 milioane de dolari pentru antidot. După câteva ore în care am încercat și nu au reușit să obțineți bani, victimele au fost forțate să bea un agent de adormit. Barabas și ceilalți au furat apoi un vehicul aparținând victimei și au fugit.

Citește și: VIDEO Cine-i mama bombardierului care-i amenința cu verii pe polițiști, dar s-a ascuns la bunică-sa | Newsweek Romania

Victima-femeie avea o avere estimată la câteva sute de milioane de dolari.

Femeia a vrut să le dea 250 de mii de dolari, dar banca i-a refuzat tranzacția. În cel din urmă, românii au abandonat tot planul. Diana Burlacu, procuror Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași: „S-au răzgândit, au sustras din garajul familiei respective o mașină, cu care au părăsit incinta reședinței respective.”

Cei de la FBI aveau să descopere apoi că substanţa injectată victimelor era un simplu colorant alimentar.


La 15 noiembrie 2012, un mandat federal de arestare a fost emis pentru Barabas la Tribunalul Districtual al Statelor Unite, Districtul Connecticut, New York. El a fost  acuzat de șantaj, extorcare, conspirație și deținerea unui vehicul furat.

Detalii AICI

Biroul Federal de Investigații din Statele Unite a pus o recompensă de 10 mii de dolari, pentru informații utile în prinderea lui. Poliţia maghiară a anunțat acum că l-a reținut pe Barabas.

Citește și: Fosta „Voce de la Teleenciclopedia”, soacra unui prezentator celebru. Nepoata s-a iubit cu Mutu

În primăvara anul 2022, Monika Kesz-Varga, purtător de cuvânt Poliţia ungară: „Acţiunea a avut loc în urmă cu două zile. Trupele speciale l au prins pe bărbatul de 36 de ani în timp ce ieşea de la ştrand, şi l-au reţinut.”

Au fost codamnați

În urma atacului, românii au fost condamnați la închisoare. Cea mai dură pedeapsă a primit-o fostul majordom al milionarei, Emanuel Nicolescu- 20 de ani de detenție.

Un al patrulea suspect- fiul unui celebru acordeonist, Nicu Helerea, a primit patru ani de închisoare. În acţiunea ca-n filme, din 2007, el a jucat rolul șoferului.

Ștefan Barabas a fost singurul rămas în libertate, până acum. Cei de la FBI știau că bărbatul plecase din America în 2010. Apoi, a fost localizat în România, în martie 2012. Atunci, agenții Biroului Federal de Investigații au stat 12 ore la Iași și s-au întâlnit cu el. Dar pe atunci tânărul era doar suspect.

Ulterior, Barabas a plecat din România. Abia în urmă cu 3 ani, a fost condamnat la închisoare. Acum urmează să fie extrădat în Statele Unite pentru ispăşirea pedepsei, amintescc și stirileprotv

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te