Daniel Radcliffe: „Ei bine, știi, eu doar am făcut ceea ce ar face oricine”

DE H. Alan Scott | Actualizat: 30.07.2021 - 10:18
Daniel Radcliffe

Pe când era Harry Potter, Daniel Radcliffe folosea magia pentru a ieși din numeroase situații care-i amenințau viața.

SHARE

Dar, ca Tim Jenkin, eroul din viața reală pe care îl joacă în noul film Escape from Pretoria/Evadare din Pretoria, lansat în cinematografele americane pe 6 martie, are nevoie de mai mult decât vrăji și de o baghetă pentru a scăpa din închisoare, în epoca apartheidului din Africa de Sud, în 1979.  

„Tuturor ne place să credem că vom fi acei oameni într-o societate opresivă, dar, în realitate, sunt foarte puțini ca ei“, spune Radcliffe despre Jenkin, Stephen Lee și alți activiști anti-apartheid încarcerați pentru că au luptat împotriva regimului.

„Să fii capabil să ai această perspectivă asupra a ceva este o calitate care trebuie sărbătorită și prezentată ca eroică în filme“.

Nu e un film biografic tradițional, căci Escape from Pretoria - bazat pe cartea scrisă de Jenkin, care a și participat la filmări – e și un thriller care îți dă palpitații.

„Este cea mai mare
nebunie să faci
cheile și să ieși din
închisoare ziua“

„Este povestea momentului important din viața acestor oameni și a politicii din Africa de Sud, dar este, de asemenea, un film grozav despre evadarea din închisoare“. Este „ceva nebunesc“, spune Radcliffe, „să faci cheile și să ieși pur și simplu din închisoare ziua“. 

De ce ți se pare că această poveste este relevantă astăzi? Ce speri să înțeleagă publicul modern?

Din păcate, nu cred că există vreodată un moment în care să nu fie relevantă. Adevărul este că Tim, Stephen și toți băieții din acea închisoare au putut vedea din afară sistemul în care crescuseră și să înțeleagă ce tiranie imorală și apăsătoare le controla viața.

De ce crezi că a fost important ca acest film să fie jucat ca un thriller?

Este, de asemenea, o poveste incredibilă de evadare din închisoare. Este uimitor. Au făcut chei. Ce este nebunesc când vorbești cu Tim e că are acel aer de: „Ei bine, știi, eu doar am făcut ceea ce ar face oricine“ și tu ești: „Nu, nimeni altcineva n-ar fi fost în stare să facă asta“.

Ai lucrat cu Ian Hart, care a jucat la rândul său un copil în Harry Potter și Piatra Filosofală [pe Quirrell]. Cum a fost să lucrați împreună după atâția ani?

Cred că ne-a dat amândurora un sentiment terifiant al trecerii timpului. Este minunat.

Ce întrebare despre franciza Harry Potter ai primit-o rar și ai fi vrut să o primești mai des?

Oamenii doresc întotdeauna să vorbească  despre cum își petrec timpul liber actorii, dar eu aș vorbi despre echipă până când vin vacile acasă, pentru că simt că a existat o senzație de familie pe platourile de filmare, care se simte foarte rar în filmele francizate - o adevărată atmosferă de grijă de care cred că echipa a fost responsabilă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te