Precizările HBO Max: „Pe aripile vântului” va reveni pe plaformă după o planificare „atentă”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.06.2020 - 08:52

Filmul „Gone with the Wind” („Pe aripile vântului”), retras temporar pe de HBO Max , după ce a fost acuzat de rasism, va reveni pe plaformă după o planificare „atentă”, a precizat un reprezentant al rețelei, citat de Variety.

SHARE

Filmul „Pe aripile vântului/ Gone with the Wind”, care a fost retras temporar de pe HBO Max din cauza unor descrieri considerate rasiste, va reveni pe platformă după o planificare „atentă”, a spus un reprezentant al reţelei, citat de Variety.

Sandra Dewey, preşedinte de producţie la HBO Max, a declarat că platforma încă elaborează o strategie pentru a readuce online lungmetrajul din 1939, premiat cu opt Oscaruri, inclusiv pentru interpretarea lui Hattie McDaniel, care a fost prima actriţă de culoare recompensată cu un trofeu al Academiei americane de film.

„Lucrăm încet şi cu grijă şi cred că acesta este răspunsul corect. Va fi reprezentat, dar cu un context şi încadrare. Nimeni nu vrea să înlăture aceste părţi de conţinut - şi sunt multe - care au ceea ce poate fi descris corect ca intensitate rasială. Credem că este necesară o încadrare în discursul de azi”, a declarat președinta de producție a HBO Max, Sandra Dewey. 

Citește și: „Pe aripile vântului”, acuzat de rasism, a fost retras de pe platforma HBO Max

Aceasta a mai precizat că, înainte de scandalul iscat de retragerea clasicului „Pe aripile vântului”, au existat discuții și despre „Looney Tunes”, serialul de desene animate al Warner Bros. Luna aceasta, personajele Elmer Fudd şi Yosemite Sam, care apar frecvent înarmate, au fost dezarmate în noua versiune „Looney Tunes”, care este disponibilă pe serviciul de streaming de la lansarea din 27 mai.

În urmă cu o săptămână, lungmetrajul regizat de Victor Fleming a fost retras de pe serviciul de streaming HBO Max. WarnerMedia a anunţat atunci că plănuieşte să îl readucă pe platformă împreună cu o discuţie despre contextul istoric şi o „denunţare” a stereotipurilor rasiste care apar în film.

„«Gone With The Wind» este un produs al timpului lui şi descrie unele dintre prejudecăţile etnice şi rasiale care erau, din păcate, obişnuite în societatea americană. Aceste descrieri rasiste erau greşite atunci şi sunt greşite acum, şi am crezut că să menţinem acest titlu fără o explicaţie şi o denunţare ale acelor descrieri ar fi iresponsabil”, a declarat un purtător de cuvânt al HBO Max. 

„Gone with the Wind”, adaptat după romanul omonim din 1936 scris de Margaret Mitchell, a înregistrat un record de public şi a fost, în acea perioadă, filmul cu cele mai mari încasări. Încă deţine acest record, dacă cifrele sunt ajustate inflaţiei. Chiar dacă este considerat unul dintre cele mai bune filme din toate timpurile, unii comentatori au criticat de la început descrierea sclaviei şi a persoanelor de culoare.

American Film Institute a clasat „Gone With the Wind” pe locul al patrulea între cele mai bune filme americane din toate timpurile, după „Citizen Kane”, „Casablanca” şi „The Godfather”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te