Stan refuză să urce pe scenă după moartea lui Bran. Devastat, nu merge la funeralii. „M-ar înțelege”

DE Bianca Iosef | Actualizat: 14.12.2022 - 17:54
Stan și Bran- Foto: Descoperă

O lume întreagă îi cunoaște și s-a bucurat de întâmplările amuzante ale lui Stan și Bran. Însă cei doi actori nu au avut o viață ușoară nici înainte să fie cunoscuși și nici de faimă nu au putut să se bucure.

SHARE

Înainte să se întâlnească și să înceapă să joace împreună, Laurel și Hardy, sau Stan și Bran cum îi cunoaștem cu toții, au câștigat mulți ani de experiență în realizarea de filme, perfecționându-și talentele de actorie. În primii ani de viață, cei doi s-au confruntat cu tragedii și cu pierderea unor membri dragi ai familiei.

Începuturile lui „Stan”

Laurel s-a născut în Anglia în 1890 într-o familie din lumea teatrului. Tatăl său a fost director de teatru, iar mama lui a fost actriță. În timp ce mama și tatăl său făceau turnee prin țară cu grupul lor de teatru, Laurel și-a petrecut copilăria timpurie cu bunicii materni. Laurel a fost bine îngrijit, dar a avut o copilărie singuratică. La vârsta de șaisprezece ani, Laurel a jucat pentru prima dată pe scenă și de atunci a continuat să își câștige existența ca actor. Când Laurel avea optsprezece ani, mama lui a murit, iar Laurel, care se apropiase de mama lui, a fost devastat.

Citește și: David Popovici va înota în semifinala probei de 100 m liber de la Campionatul Mondial de Natație

Actorul care i-a dat viață lui Bran

Citește și: Caz șocant la Galați. Un polițist a fost găsit de mama sa împușcat în cap și cu venele tăiate

Hardy s-a născut în 1892 în Georgia, Statele Unite. Hardy a avut o perioadă dificilă la școală și nu a arătat niciun interes academic. Hardy, totuși, avea o aptitudine excelentă pentru muzică și actorie. Când a fugit de la internat, mama lui, încurajându-i aptitudinile, l-a trimis să studieze canto și actorie cu interpreți cunoscuți. Hardy a fost atât de interesat de noua industrie cinematografică, încât a acceptat orice slujbă asociată, inclusiv a fi ușer, a făcut curățenie și a fost manager de teatru.

Cum au ajuns să joace împreună

Hal Roach, un producător american de filme și televiziune, i-a determinat pentru prima dată pe Laurel și Hardy să joace împreună în filmul din 1921, „The Lucky Dog”. Hardy avea douăzeci și nouă de ani, înălțimea de 1.85 și 130 de kilograme. Laurel avea treizeci și trei de ani și era mai scund și mai slab. De la primul film împreună, Laurel și Hardy s-au completat perfect. Laurel se prefăcea că plânge și-și smulgea părul subțire. Hardy se comporta ca și cum ar fi fost supărat și ar încerca să-l învețe pe Laurel cum să facă lucrurile corect - ceea ce însemna de obicei să facă lucrurile în mod greșit!

Au urmat încă două accidente vasculare cerebrale, în august 1957, iar Bran a intrat în comă. Actorul moare de tromboză cerebrală în 1957, la vârsta de 65 de ani. Stan, distrus de pierderea prietenului său, nu a participat la înmormântare: “Mă simt pierdut. El ar înţelege”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te