Peste 1000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la Festivalul Neversea

DE Bianca Iosef | Actualizat: 14.07.2022 - 17:26
Festivalul Neversea-Foto: FACEBOOK

Peste 80 de persoane au fost împiedicate să participe la Festivalul Neversea după ce au fost găsite substanţe interzise asupra lor de către poliţişti şi jandarmi.

SHARE

De asemenea, în cele patru zile ale festivalului peste 1.000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, acestea acuzând, printre altele, afecţiuni cardiace, diverse traumatisme şi intoxicaţii din cauza consumului excesiv de alcool.

Citește și: Cu venituri de 4.200 euro/ lună, Robert Negoiță are de achitat datorii de 62 de milioane euro

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis, joi, un bilanţ al acţiunilor şi intervenţiilor care au avut loc la Festivalul Neversea. 

„Astfel, pe parcursul acestor zile, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, au oprit din a participa la acest festival 23 de persoane, dintre care cinci cetăţeni bulgari, 17 cetăţeni români şi un cetăţean sârb, ca urmare a constatării săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri. În acest sens, au fost ridicate cinci comprimate ecstasy, trei comprimate MDMA, zece ţigări, care ar fi conţinut cannabis, două pliculeţe transparente autosigilante, care ar fi conţinut substanţă cristalină, două pliculeţe care ar fi conţinut o substanţă cu miros specific de cannabis, precum şi alte pliculeţe cu substanţe”, a anunţat IPJ Constanţa.

Citește și: ANPC a amendat Blue Air cu 2 milioane de euro- cea mai mare amendă dată unui operator economic

De asemenea, alte 60 de persoane au fost împiedicate să participe la festival după ce au fost surprinse de jandarmi cu substanţe interzise. Echipajele de jandarmi au descoperit două persoane, care aveau asupra lor arme albe. 

„În ceea ce priveşte ordinea publică, jandarmii au intervenit în 33 situaţii, pentru a sancţiona consumul de băuturi alcoolice, provocare de scandal pe drumurile publice şi refuz de legitimare, în exteriorul locului de desfăşurare a festivalului. Valoarea acestor sancţiuni a fost de 6.800 de lei”, a mai precizat IPJ Constanţa. 

De asemenea, în zona festivalului, jandarmii au identificat un cetăţean nigerian căruia îi expirase perioada de şedere legală în România, el fiind preluat de reprezentanţii de la Inspectoratul General pentru Imigrări.

Totodată, peste 1.000 de persoane aflate la Festivalul Neversea au avut nevoie de asistenţă medicală. 

„Echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor aflate la cele două posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi de cel al Unităţii de Primiri Urgenţe Constanţa au acordat sprijin participanţilor, în următoarele situaţii: 53 cazuri intoxicaţii (consum excesiv de alcool), 28 cazuri afecţiuni cardiace, 191 cazuri traumatisme, 25 cazuri arsuri, 21 cazuri lipotimii, alte 850 cazuri cu afecţuni medicale diverse (zgârieturi, escoriaţii, plăgi minore, administrare tratament pentru afecţiuni cronice sau acute etc.). În  nouă situaţii (traumatisme şi diverse probleme medicale) a fost nevoie de investigaţii medicale de specialitate, astfel că  opt adulţi şi un minor au fost transportaţi la spital”, a mai precizat IPJ Constanţa. 
 
Peste 900 de jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră şi personal al Agenţiei Naţionale Antidrog au fost prezenţi zilnic în zona festivalului. În perimetrul zonei de desfăşurare a festivalului au fost alocate două posturi medicale avansate, fiecare având capacitatea de a acorda asistenţă medicală unui număr de 50 persoane simultan, trei corturi de prim-ajutor, două autospeciale pentru transport victime multiple, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, două şenilate, trei tărgi pentru salvare pe teren accidentat, precum şi o ambarcaţiune CBRN care a executat patrule pe mare. 
Organizatorii au anunţat că peste 260.000 de persoane au participat la Festivalul Neversea, desfăşurat în perioada 7 – 10 iulie pe o plajă din Constanţa, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te