Orașul din inima României unde influenceriii vin de la sute de kilometri pentru o poză de Instagram
Turiștii fac eforturi financiare și străbat țara pentru a veni în această stațiune din Maramureș. Chiar și străinii vin, mai ales iarna, când pârtia este funcțională.
Iris, Oana şi Cristina au venit de la sute de kilometri pentru a petrece câteva zile la Cavnic şi locul e deja aspirator de aprecieri online.
"Postez clipele frumoase din viaţă, vacanţele. Unele dintre ele le-am şi postat pe story. Nu vreau să fie un loc întunecat, să mă văd bine, să fiu elegantă, puţin machiată. Să fie un loc poate cunoscut", spune Iris, turistă, porntru observatornews.ro.
Citește și: Orașul din România, „magnet pentru turiști” riscă să ajungă comună. 33% dintre localnici au plecat
Sunt câteva secrete pentru o fotografie reuşită. "Poţi obţine orice lumină vrei pentru pozele tale. Eu de obicei aleg să mă feresc de soare pentru că scoate imperfecţiunile la vedere", adaugă Oana, turistă."Să fie o lumină naturală, să vină din faţă. Piesajul ajută foarte mult", a precizat Carina, turistă.
Foto: directmm.ro
Citește și: Orașul cel mai iubit de tineri, câștigat la diferență de un singur vot. Cum s-a întâmplat?
"Locaţia este foarte instagramabilă, aşa spun turiştii. Sunt inclusiv turişti care fac cu drona", spune Oana Poenar, administrator.
În altă parte, un cuplu de influencer fac fotografii pentru rețelele de socializare.
"Avem multe de vizitat aici şi ne bucurăm că le-am găsit. Am făcut chiar o şedinţă foto aici. Sperăm să adunăm cât mai multe like-uri, dar în primă şi primă fază ne bucurăm de peisaj", povestesc ei.
"Este o zonă foarte frumoasă, cu o privelişte minunată. Locaţia este situată între cele două pârtii de schi şi priveliştea este uimitoare", arată Sandra Costeniuc, administrator.
Amalia şi-a făcut o meserie din "vânătoarea" celor mai frumoase peisaje din ţară. În cei patru ani de când este influencer, a strâns peste 15.000 de urmăritori. "Cu paşi mici poţi să aduni urmăritori. Mulţi m-au întrebat unde sunt. Încerc să promovez România, anul trecut am fost în Ţinutul Buzăului. Cavnicul este foarte frumos, între pădure şi munte", spune Amalia, influencer.
Citește și: Satul din România declarat oficial ”Best Tourism Village”. A fost ales din 130 de locuri din lume
Despre Cavnic
Cavnicul are o suprafață totală de 4.717 ha și o populație de 4.264 locuitori. Se întinde pe o lungime de aproximativ 10 km și 500 m diferență de nivel (550 m la Flotație – 1.050 m în Cartierul Roata), pe valea care îl străbate de la est la vest, reprezentând ultima ramificație a golului depresionar al Băii Mari.
Foto: directmm.ro
Configurația fizico-geografică aparte e determinată de terenul accidentat, prezentând mari diferențe de nivel, oferind privitorului din oricare punct, o panoramă extrem de variată, localitatea putând aspira la titlul de stațiune turistică prin frumusețea peisajului montan.
Atestat în documentele istorice în secolul al XIV-lea, locuitorii Cavnicului au participat în secolele următoare la toate frământările social-politice desfășurate pe teritoriul Maramureșului.
Citește și: Misterul satului din România unde Soarele răsare de două ori. Aici razele solare sunt „blocate”
În 1946 era o comună săracă de mineri răspândită pe văi și măguri. Era renumită pentru minele ei, când închise, când redeschise. Din 1970, localitatea a cunoscut un proces accelerat de urbanizare, desfășurat într-un ritm rapid prin construirea numeroaselor blocuri de locuințe, acțiunea de modernizare a străzilor, extinderea rețelei comerciale și de transport, scrie orasulcavnic.ro.
Anul trecut, cele mai instagramabile destinaţii din România, în funcţie de numărul de hashtag-uri au fost Transfăgărăşanul, Sighişoara şi Castelul Bran.