Omul zilei. Cu ce boală se luptă Dragoș Bucur? Actorul împlinește 47 de ani

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 12.06.2024 - 15:07
Cu ce boală se luptă actorul Dragoș Bucur - Foto: Instagram/dragosbucuronline

Omul zilei. Cu ce boală se luptă Dragoș Bucur? Cunoscutul actor și prezentator tv împlinește 47 de ani pe 13 iunie. Dar, de aproape un sfert de secol, el duce zi de zi o „bătălie” contra unei maladii care, neținută sub control, poate provoca decesul.

SHARE

Omul zilei. Cu ce boală se luptă Dragoș Bucur? Binecunoscutul actor care împlinește pe 13 iunie 47 de ani, jurat al emisiunii „Românii au talent”, dar și prezentator al unei alte producții tv de succes, „Visuri la cheie”, a descoperit, încă de acum un sfert de secol, că are o maladie ce poate fi mortală

Omul zilei. Cu ce boală se luptă Dragoș Bucur? Actorul împlinește 47 de ani

Dragoș Bucur este unul dintre cei mai apreciați și iubiți actori români ai ultimilor 25 de ani. 

S-a născut la 13 iunie 1977, în București, la doar trei luni după cutremurul din 4 martie. A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică din București (UNATC), dar a jucat pe scena Teatrului Nottara încă din primul an de facultate.

Doi ani la rând, în 2009 și 2010, a primit Premiul Gopo pentru cel mai bun actor. Lista filmelor în care a apărut este lungă și conține titluri majore ale „noului val” de regizori și actori.

Citește și: De ce s-a pocăit și s-a botezat Dana Nălbaru la 33 ani: Fricile au dispărut. Sunt fericită cu puțin

Dintre ele amintim: „Terminus Paradis” (1998), „Marfa și banii (2001)”, „Moartea domnului Lăzărescu” (2005), „Băieți buni” (serial TV, 2005), „Hârtia va fi albastră” (2006), „Boogie” (2008), „Polițist, adjectiv” (2009), „Portretul luptătorului la tinerețe” (2009), „Și caii sunt verzi pe pereți” (2012), „Love building”, (2013), „Două lozuri” (2016) și „Încă două lozuri” (2023).

 A debutat în televiziune în 2014, atunci când a început să prezinte emisiunea „Visuri la cheie”, la Pro TV, pe care, cu o scurtă întrerupere, o prezintă și la ora actuală.

Este și jurat al emisiunii „Românii au talent”, difuzat de același post tv, care și-a desemnat, nu cu multă vreme în urmă, câștigătorul.

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru, fosta solistă a trupei HI-Q, sunt căsătoriți din 2005 - Foto: Instagram/dananalbaru

Actorul este căsătorit din 2005 cu fosta componentă a trupei HI-Q, Dana Nălbaru. Fosta cântăreață a renunțat la carieră, având o mică afacere cu prăjituri, conform peroz.ro.

Cei doi au trei copii, printre care și o fetiță adoptată. Este vorba despre Sofia (18 ani), un băiat pe nume Kadri (8 ani), dar și despre Roxana Indira (11 ani), pe care au adoptat-o în urmă cu câțiva ani.

Dar, de aproape un sfert de secol, actorul se luptă zi de zi cu o boală parșivă care, neținută sub control, poate duce la moarte. Este vorba de diabet.

Totul s-a întâmplat când avea doar 22 de ani și se afla în timpul unei campanii de promovare a unul film, prin întreaga țară.

Citește și: Motivul pentru care Dana Nălbaru s-a despărțit de Călin Goia. „Știam de la început că nu va merge”

La 22 de ani a fost diagnosticat cu diabet

Comportamentul său de atunci i-a ridicat unele semne de întrebare, aflând, după aceea, care era factorul declanșator.

„Beam, mâncam și mă culcam. Poliurie, polifagie, polidipsie. Adică faci pipi des, mănânci mult, îți e sete în permanență. Sunt aceste trei simptome clasice. Slăbisem cred că vreo 15 – 20 de kilograme și la un moment dat te duci la doctor”, a povestit acesta, în cadrul unui podcast, potrivit protv.ro.

Atunci a descoprit că are diabet, așa că a trebuit să se adapteze bolii și să aibă mai multă grijă de el.

Bucur a început să mănânce cât mai sănătos, cât mai puțin procesat, să facă sport la un nivel mai înalt și să se odihnească mult mai bine.  

„Cel mai greu îți este până te obișnuiești cu ideea. Nu vreau să minimizez boala, e o boală foarte parșivă, pentru că dacă nu ai grijă, în zece ani ai corpul praf”, a mai povestit Dragoș Bucur.

De altfel, inclusiv la filmările pentru „Încă două lozuri”, de anul trecut, în care joacă, printre alții, alături de Iulian Postelnicu, Mihai Bobonete și Ilona Brezoianu, el s-a confruntat cu o problemă de sănătate.

A fost vorba, de acea dată, de o criză de rinichi care i-a făcut viața un chin în acea perioadă.

Citește și: Băiatul Danei Nălbaru și al lui Dragoș Bucur a învățat alfabetul la 3 ani în 2 ore. Cum e posibil

„Pentru mine, cele mai grele secvenţe din film au fost cele filmate la Slatina. Veneam direct de la spital, în mijlocul unei crize de rinichi… Cine a avut vreodată pietre la rinichi, înţelege la ce mă refer când spun „greu”.

A fost foarte greu, noroc cu ţuica băieţilor de la props (n.r. - recuzită,), care a deschis calea pietrelor către canalizare”. a povestit, cu umo,r Dragoș Bucur, într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te