O croazieră cu nava visată de Hannibal Gaddafi

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 22.02.2019 - 08:54

Cu ani în urmă, unul dintre fiii fostului dictator libian Muammar Gaddafi, Hannibal Gaddafi, a comandat o navă extrem de luxoasă, cu un lounge îmbrăcat în marmură, un acvariu-gigant, de 120 de tone, în care ar fi trebuit să se joace șase rechini, și o capacitate de 3.500 locuri.

SHARE

N-a fost să fie, însa. Regimul Gaddafi a fost înlăturat de la putere, iar Hannibal a fugit în exil, în Algeria, și nu a mai apucat să vadă vasul Phoenicia lansat la apă. MSC Cruises, unul dintre cei mai mari operatori de croaziere din lume, a profitat de ocazie, a preluat vaporul, a investit în el circa 550 de milioane de euro și l-a pus la dispoziția turiștilor sub numele MSC Preziosa.

Luxoasa navă are 1.751 de cabine, împărțite pe diferite clase, 26 de lifturi și 18 punți, din care 14 sunt deschise pasagerilor. Distracția este asigurată în patru restaurante principale, 21 de baruri, un casino, patru piscine, o zonă dedicată sporturilor și un centru Spa superb.

Arhitectura interioarelor este semnată de studioul De Jorio Design International și a fost conturată astfel încât pasagerii să guste din plin spiritul mediteranean oriunde s-ar afla pe Glob. Materialele naturale au fost atent alese, pentru a crea o ambianță relaxantă și a bucura ochiul, iar anumite zone, precum piscina de tip „infinit“, ce pare că se prăbușește în mare, conferă vasului un caracter unic.

Cei mai pretențiosi turiști pot beneficia, la fel ca și în cazul celorlalte nave din clasa „Fantasia“, de facilitățile MSC Yacht Club. Există 69 de apartamente special amenajate, cu bar privat, solar, băi cu hidro-masaj și pereți din sticlă, ce permit admirarea nesfârșită a întinsului de apă. De asemenea, clienții MSC Yacht Club au la dispoziție non-stop un concierge, o piscină privată și un complex de Wellness & Spa protejat de ochii indiscreți ai celorlalți pasageri.

De asemenea, vasul visat de fiul lui Gaddafi oferă o „plajă“ ferită de ochii indiscreți și un Aqua Park. Top 18 este o punte dedicată exclusiv adulților, cuplurilor îmbătate de romantism sau părinților care vor să se relaxeze cât timp copiii se joacă în spațiile special amenajate, supravegheați de un personal calificat. Iar Vertigo este cel mai lung tobogan cu apă montat pe un vapor. Acesta are 13 metri înălțime și o lungime de 120 de metri, iar un sector de nouă metri este complet transparent, oferind o experiență unică deasupra oceanului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.