Newsweek România revine în print. O nouă ediție pe hârtie, de vineri, la chioșcuri

DE Newsweek România | Actualizat: 21.05.2020 - 16:33

Newsweek România revine în print, după ce starea de urgență impusă de pandemia de coronavirus ne-a obligat să ne oprim apariția pe hârtie din cauza restricțiilor de circulație.

SHARE

Ediția cu nr. 99 a Newsweek România, varianta pe hârtie, revine la chioșcuri cu un dosar special legat tocmai de pandemia de coronavirus care ne-a dat viața peste cap. 

Iată ce puteți citi în ediția 99, de vineri la chioșcurile de presă sau prin abonament

Când ar putea fi gata primul vaccin. Președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, dr. Marius Geantă a explicat care sunt pașii până la punerea pe piață a unui vaccin împotriva COVID 19 și care este stadiul cercetărilor la nivel mondial.

Antiinflamatoarele. Ce este demonstrat și ce nu. Imediat după ce COVID-19 a fost definit de Organizația Mondială a Sănătății, în încercarea de a găsi modalități de prevenție, predicție a evoluției și terapie, în spațiul public au apărut o serie de informații despre efectul unor anumite medicamente.

Cât de corecte sunt datele despre mortalitate. În ultima perioadă, s-a discutat foarte mult pe tema mortalității induse de noul coronavirus. Polemica a scindat societatea românească în două tabere.

Cum poate fi repornită economia, după ce PSD a golit trezoreria. În fața crizei economice ce vine odată cu pandemia de coronavirus, cabinetul liberal de la Palatul Victoria a preluat și adaptat la specificul local o serie de măsuri luate și de alte state din Uniunea Europeană.

Liberalii, sub asediul PSD, CCR și al Avocatului Poporului. PNL a pierdut o bătălie importantă în Parlament, după ce PSD și aliații săi au adus două modificări majore.

ONAC, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înainte de pandemie. Prețurile achizițiilor sanitare făcute de stat în starea de urgențp au fost „umflate“ serios. Cel mai probabil, legal.

1.150.000.000 lei tocați netransparent de către Unifarm. Compania de achiziții medicale a statului, unde director este un fante numit de Ponta, nu comunică cu media.

Infodemia tâmpește România. Minciunile despre COVID-19. De la site-uri obscure la medici și politicieni notorii, propaganda și dezinformarea despre coronavirus au înflorit.

Operațiunea VACANȚA DE VARĂ. Vom pleca vara aceasta în vacanță? Da! Când? Nu se poate spune cu certitudine. Cel puțin, nu deocamdată. Totul depinde de evoluția pandemiei de COVID-19 și de noi, oamenii, de modul în care vom respecta în continuare măsurile de limitare a transmiterii noului coronavirus.

Școala online va bântui și la toamnă. Finalul de an școlar are o serie de particularități, urmare a pandemiei de coronavirus care există și în România. Examenele din această vară vor fi trecute, dar școala românească.

Efectele psihologice ale pandemiei de coronavirus. Presiunea socială ne va face să respectăm noile reguli – purtarea unei măști și distanțarea față de ceilalți – însă cât de mult ne va afecta această nouă realitate? Ne putem aștepta să crească incidența tulburărilor psihice? Jumătate dintre românii care au sunat la o linie de asistență psihologică au vorbit despre frică. Când devine frica periculoasă pentru viața noastră?

„Zona roșie“ din asistența socială. 10% dintre decesele înregistrate din cauza epidemiei de coronavirus s-au produs în centre pentru îngrijirea vârstnicilor și centre pentru persoane cu dizabilități.

Starea de urgență versus starea de alertă. Legi care încing spiritele Starea de urgență sub care a funcționat România, începând cu 16 martie și până în 15 mai, din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus, a cauzat o serie de probleme nu doar pentru sistemul medical, ci și în privința legislației. Odată cu starea de alertă, din 18 mai, au apărut noi modificări legislative.

Pandemiile, stigmatul chinezesc. China a mințit în toate datele importante despre noul coronavirus, se arată
într-un raport al alianței de informații „Five Eyes“ (SUA, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă și Canada), publicat de „Australian Daily Telegraph“.

BONUS: Inspecția Judiciară, metodă de viciat procedura de repartizare a lucrărilor disciplinare

Newsweek România va avea în perioada următoare apariție lunară. Ediția cu numărul 100 va apărea pe 19 iunie.

Puteți primi acasă ediția pe hârtie a revistei noastre dacă vă abonați. Abonamentele pot fi obținute online: newsweek.ro/abonamente

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te