Motivul pentru care Ion Dichiseanu a divorțat de Simona Florescu? Au trăit împreună 22 de ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.08.2024 - 14:56
Motivul pentru care Ion Dichiseanu a divorțat de Simona Florescu? Au trăit împreună 22 de ani - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ
Motivul pentru care Ion Dichiseanu a divorțat de Simona Florescu? Au trăit împreună 22 de ani - Foto: Arhiva / imagine cu rol ilustrativ

Motivul pentru care Ion Dichiseanu a divorțat de Simona Florescu? Au trăit împreună 22 de ani. De ce s-a încheiat relația lor și cine a decis să pună stop?

SHARE

Motivul pentru care Ion Dichiseanu a divorțat de Simona Florescu? Au trăit împreună 22 de ani. De ce s-a încheiat relația lor și cine a decis să pună stop?

De ce au divorțat Ion Dichiseanu și Simona Florescu?

Ion Dichiseanu și Simona Florescu s-au cunoscut la începutul anilor 1980, într-un mod destul de romantic și neașteptat. Simona, care era cântăreață și model la acea vreme, a participat la un spectacol unde Ion Dichiseanu, deja un actor cunoscut și respectat în România, era invitat.

Conform unor relatări, cei doi s-au întâlnit pentru prima dată la un restaurant, după spectacol, când au început să discute și să se cunoască mai bine. Atracția dintre ei a fost imediată și, în ciuda diferenței de vârstă (Ion Dichiseanu era cu 24 de ani mai în vârstă decât Simona), cei doi au dezvoltat rapid o relație profundă.

Această poveste de dragoste a culminat cu căsătoria lor în 1986. Ulterior, la nici un an distanță a apărut pe lume și rodul iubirii lor, fiica, Ioana Dichiseanu. Cei doi au rămas căsătoriți până în 2008, când au divorțat. Chiar și după divorț, au rămas prieteni apropiați și au continuat să aibă o relație bazată pe respect și afecțiune.

Însă, mulți care au iubit acest cuplu s-au întrebat care au fost motivele despărțirii. Pe această temă, fosta soție a actorului a răspuns ferm intrăbărilor și a dat un răspuns care nu lasă interpretări. 

”Deși sunt foarte multe voci și acum care: „Dacă l-ai iubit așa de mult de ce ai divorțat?”. Până la urmă este strict problema noastră. Nu vă interesează pe voi de ce am divorțat și ce s-a întâmplat acolo”, a mai adăugat ea.

Simona Florescu a mai povestit că la un moment dat, după ce s-a mutat și după divorț, Ion Dichiseanu a sunat-o și voia să o invite la o cafea, însă ea l-a invitat acasă.

Ulterior, actorul a venit la ea, cei doi au băut o cafea împreună, iar la un moment dat au început să se întrebe de ce au ajuns să divorțeze.

Atunci, actorul ar fi izbucnit în lacrimi și nici măcar el nu știa motivul separării celor doi. ”Și eu tot vorbind, povestind, zic „Dar până la urmă, Dichi, noi de ce am divorțat?” și el a început să plângă și zice: „Nu știu””, a mai completat aceasta.

Ion Dichiseanu, răpus în 2021 la un spital din București

Ion Dichiseanu a murit pe 20 mai 2021, la vârsta de 87 de ani. Actorul a decedat la Spitalul Floreasca din București, după o lungă perioadă de suferință cauzată de mai multe probleme de sănătate.

Citește și: Ursulescu, amintiri din „Epoca de Aur”: Mirabela Dauer avea „motor”. Dichiseanu, pantaloni mulați

În lunile dinaintea morții sale, Ion Dichiseanu a fost internat în spital din cauza unei infecții pulmonare severe, care se pare că a fost cauzată de o bacterie contractată în timpul unei proceduri medicale. În ciuda eforturilor medicilor și a unor perioade în care părea să-și revină, starea lui s-a deteriorat treptat.

Moartea sa a fost un moment de tristețe pentru publicul din România, având în vedere cariera sa lungă și prolifică în teatru și film, unde a devenit unul dintre cei mai iubiți și respectați actori român.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te