Mai mult decât plajă și bălăceală, în Mexic

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 07.06.2019 - 08:24

Tulum Akumal Playa del Carmen sau Riviera Maya, așa cum este ea mai bine cunoscută de către turiști, este o destinație exotică din ce în ce mai solicitată. Dar  o vacanță în Mexic poate însemna mai mult decât plajă și bălăceală.

SHARE

Clima tropicală ideală îmbie la relaxare și distracție pe întreg parcursul anului, cu temperaturi de 24-34 de grade Celsius, din aprilie până în septembrie, și de 22-30 de grade, din octombrie până în martie. Plajele paradisiace, cu nisip alb, par nesfârșite.

Încărcătura culturală a fostei civilizații mayase planează în aer. Iar tarifele, cu avion charter inclus din Madrid, de exemplu, concurează cu cele la „All Inclusive“ în Turcia sau Grecia.

Dacă rezervați din timp, prețul unei săptămâni de răsfăț pe renumita plajă din Cancun pornește de la circa 700-800 de euro, la un hotel de patru-cinci stele, cu totul inclus.

Insulele Marieta

Dar Mexicul nu se reduce la Cancun, Tulum Akumal Playa del Carmen și spectaculoasele ruine mayase.

Pe Riviera Maya, scuba diving-ul și snorkeling-ul sunt la ele acasă, amatorii având la dispoziție al doilea recif de corali ca mărime din lume, după „marea barieră“ din Australia.

Aventura submarină culminează cu vizitarea Parcului Marin Național din Cancun, unde sculptorul britanic Jason de Caires Taylor a creat cel mai mare muzeu subacvatic din lume.

Peste patru sute de sculpturi din beton, care înfățișează oameni în mărime naturală, în diferite ipostaze, sunt ancorate de fundul Mării Caraibelor.Experiența cu tubul de oxigen în spate este unică!

Parcului Marin Național din Cancun

De asemenea, amatorii de distracție și petreceri până la răsărit cu siguranță vor găsi un bar sau un club pe placul lor de-a lungul celor 22 de kilometri ai plajei din Cancun care, în limba mayașă, înseamnă „Șarpele vrăjit“.

Mexicul mai are și o Coastă de Vest, cu deschidere la Oceanul Pacific.

Această regiune se află pe lista de priorități a celebrităților hollywoodiene, cea mai cunoscută destinație fiind Acapulco – o stațiune ce și-a câștigat cu ani în urmă apelativul de „Perla Pacificului“ datorită cocteilului de plaje ireal de frumoase, baruri, cluburi și cazinouri renumite.

Riviera Maya

Mai la nord de Acapulco, din Puerto Vallarta se poate ajunge cu o ambarcațiune la plaja ascunsă din Insulele Marieta.

Aici, în urma activității vulcanice, s-a deschis o gaură imensă în pământ, pe fundul căreia a luat naștere o plajă cu nisip fin alb, la care se poate ajunge, în general, doar înot, printr-un tunel lung și îngust, sau la reflux.

În ambele cazuri, trebuie să apelați la ajutorul unui ghid local care știe exact pe unde, ce și cum.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -