Legendarul dirijor român Sergiu Celibidache, interpretat de John Malkovich în „The Yellow Tie”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.09.2021 - 09:45
Legendarul dirijor român Sergiu Celibidache, interpretat de John Malkovich în „The Yellow Tie”. / Foto: protv.ro

Actorul american John Malkovich îl va interpreta pe legendarul dirijorul român Sergiu Celibidache în pelicula ''The Yellow Tie'', informează revista de specialitate Variety.

SHARE

Având la bază un scenariu scris de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, şi de scenaristul şi actorul James Olivier, pelicula biografică va documenta viaţa lui Celibidache ca unul dintre cei mai controversaţi dirijori ai vremurilor sale, considerat în acelaşi timp genial, dar şi nebun de lumea convenţională a muzicii clasice. Filmul va fi regizat de fiul dirijorului.

Citește și: VIDEO Rod Stewart lansează noul său album de studio, „The Tears of Hercules”, la 76 de ani

Celibidache, născut în România, a fost alungat din casa familiei în adolescenţă, după ce a anunţat că doreşte să urmeze o carieră în domeniul muzicii clasice. După ce o perioadă a trăit pe străzi, a devenit, în urma unui concurs, cel mai tânăr dirijor al filarmonicii din Berlin şi a devenit unul dintre cei mai apreciaţi dirijori ai secolului al XX-lea. Era recunoscut pentru faptul că nu dorea să lanseze discuri cu muzica sa întrucât, susţinea el, nu ar avea acelaşi efect în afara sălilor de concerte.

Pelicula urmează să fie filmată în România în primăvara şi vara lui 2022, cu Malkovich în rolul lui Celibidache în perioada de maturitate a compozitorului. Castingul pentru versiunea din tinereţe a muzicianului este încă în desfăşurare.

Citește și: FOTO Vin Diesel, de la „Furios şi iute” la „Gras şi iute”

''Sunt încântat şi onorat că mi s-a dat oportunitatea de a-l interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache'', a declarat Malkovich. ''Un talent unic şi singular, este considerat unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din secolul trecut. Portretizarea lui în anii de maturitate va fi o călătorie provocatoare şi fascinantă''.

''The Yellow Tie'' este o coproducţie internaţională între România, prin Oblique Media Film, şi Marea Britanie, prin Celi Films.

Filmul va fi produs de Adela Vrînceanu Celebidachi, Cristina Dobriţoiu, Titi Rădoaie şi James Olivier. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.