În ce zi pică Revelionul în acest an? Câte zile libere vor avea românii?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 10.12.2023 - 08:07
În ce zi pică Revelionul în acest an - Foto: Pixabay.com - rol ilustrativ

În ce zi pică Revelionul în acest an? Petrecerea dintre ani este așteptată cu nerăbdare de toți românii. Și nu doar pentru că speră ca Anul Nou să le aducă, în 2024, o viață mai bună, ci și deoarece mulți se vor bucura de câteva minivacanțe, datorită zilelor libere legale.

SHARE

În ce zi pică Revelionul în acest an? 2023 îi va lăsa locul lui 2024 peste doar căteva săptămâni. Deja, mulți români se gândesc cu nerăbdare și la petrecerea de Anul Nou, dar și la perioadele de minivacanță pe care le vor avea datorită zilelor libere acordate prin lege.

În ce zi pică Revelionul în acest an? Câte zile libere vor avea românii?

În acest an, Revelionul va „pica” într-o noapte de duminică spre luni. Astfel, ne vom lua adiio de la 2023, duminică, 31 decembrie, și îl vom întâmpina pe 2024, într-o zi de luni, 1 ianuarie.

Deja mulți români și-au făcut planuri atât pentru petrecerea dintre ani, de sărbătotire a Anului Nou, cât și pentru perioada Crăciunului.

Și asta, cu atât mai mult cu cât vor beneficia, ca și în alți ani, de mai multe zile libere legale, ce se vor aduna în două minivacanțe

Citește și: Unde va ninge de Crăciun și Revelion. Meteorologii au transmis cum va fi vremea de sărbători

Elevii și profesorii vor intra în vacanța de iarnă odată cu ultima oră de curs de vineri, 22 decembrie, și vor reveni la școală, luni, 8 ianuarie, conform digi24.ro.

Dar angajații de la stat, dar și cei din mediul privat, se vor bucura și ei de zile libere legale, în această perioadă.

Sigur, cu excepția domeniilor unde trebuie asigurat fluxul continuu al activității, iar munca va fi compensată conform legii.

Astfel, prima minivacanță va începe pentru angajați tot la finalul zilei de vineri, 22 decembrie. Sâmbătă și duminică, adică 23 și 24 decembrie. sunt zile de weekend, ele fiind urmate de alte două zile libere.

Cea de Crăciun, de luni, 25 decembrie și cea de marți, 26 decembrie, adică a doua zi de Crăciun. În total, 4 zile libere.

Citește și: Care sunt destinațiile preferate de români pentru Revelion. 7000 de lei pentru trei zile de cazare

Revenirea la muncă nu va dura mult, pentru că situația se va repeta după doar câteva zile. Astfel, următoarea minivacanță va începe de sâmbătă, 30 decembrie, după care va urma cea de 31 decembrie, de duminică, atunci când ne vom lua „la revedere” de la 2023 inclusiv prin petrecerea de Revelion din acea noapte.

Luni, 1 ianuarie 2024, dar și marți, 2 ianuarie, vor fi, de asemenea, zile liubere prin lege, deci va fi vorba de o nouă minivacanță de 4 zile.

Abia de miercuri, 3 ianuarie, după ce vom ieși din euforia acelei perioade de sărbătore, ne vom da seama că și în 2024 ne așteaptă munca la joburi și facturile deplătit.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te