Iată câțiva dintre termenii pe care i-ai putea întâlni la sloturi

DE Adrian Costin | Actualizat: 05.02.2024 - 16:13
Imagine cu rol ilustrtiv Foto: Freepik.com

Fiecare joc de noroc are propriile reguli, care implică și folosirea unor termeni specifici.

SHARE

Atunci când vrei să te inițiezi într-un anumit joc de cazinou, trebuie să începi cu învățarea regulamentului de bază și apoi să te extinzi spre cunoașterea unor detalii care pot face diferența dintre victorie și înfrângere.

Înțelegerea unor termeni specifici fiecărui joc este foarte importantă pentru că atunci când te așezi la masă, atât dealerul cât și ceilalți jucători vor folosi anumite cuvinte și expresii al căror sens trebuie să îl cunoști pentru a înțelege ce vorbesc ceilalți și automat pentru a avea succes.

Dacă joci fără să știi ce înseamnă anumiți termeni este similar cu a merge pe stradă cu ochii închiși, riscând astfel să te accidentezi. 

Cazinourile online îți oferă posibilitatea să te obișnuiești atât cu regulile jocurilor cât și cu termenii specifici. Poți juca jocuri gratuite, dar poți și revendica anumite oferte cum ar fi bonus fără depunere, rotiri gratuite la sloturi, bonus la înregistrare șamd. 

Citește mai departe pentru a te familiariza cu o parte din termenii pe care îi poți întâlni atunci când joci sloturi.

Drop Bucket

Este o cutie situată în mecanismul intern al unui aparat de sloturi în care se colectează surplusul de monede și jetoane. “Cutia” în care se adună monedele care ulterior sunt plătite posibilului câștigător are o anumită capacitate, iar în momentul în care se atinge maximul, restul de monede sunt “trimise” în drop bucket. 

În ultimii ani nu se mai prea folosesc monede așa că acel drop bucket adună mai degrabă jetoanele care sunt în plus în cutia de depozitare a aparatelor de păcănele. 

În viitorul nu foarte îndepărtat astfel de elemente din componența unui aparat de jocuri ar putea să devină istorie ținând cont de faptul că digitalizarea se extinde foarte mult.

Hand Pay

Atunci când joci sloturi și câștigi primești automat plata, exact cum vezi în filme, sau poate chiar ai avut ocazia plăcută să experimentezi tu bucuria unui câștig la aparatele de joc din cazinouri. 

Anumite aparate de păcănele adună pe o perioadă mai lungă de timp un jackpot foarte mare.

Poate fi cazul sloturilor cu jackpot progresiv, de exemplu, adică acel jackpot care crește pe măsură ce jucătorii pariază prin reținerea unui mic procent din pariul fiecărui jucător și redirecționarea procentului către fondul de jackpot.

Astfel se adună constant bani în fondul de jackpot progresiv până când un jucător norocos dă lovitura. 

Jackpoturile progresive pot să ajungă la sume foarte mari, iar atunci când cineva câștigă, premiul este plătit jucătorului de către angajații cazinoului și nu de către aparatul de joc.

Această metodă de plată se numește hand pay (plată manuală sau plată din mână) și se face din cauză că aparatul nu poate colecta sume uriașe. 

Frecvența loviturilor 

Este un termen destul de des întâlnit atât la sloturile din cazinourile online cât și la aparatele de sloturi. Se referă la cât de des plătește un anumit slot. Poți întâlni acest termen mai ales în limba engleză sub numele de “hit frequency” pentru că orice plată constituie un “hit”, adică o lovitură. 

Hit frequency se leagă de multe ori de volatilitatea sloturilor pentru că aparatele de păcănele care au volatilitate scăzută tind să plătească mai des dar mai puțin, iar sloturile cu volatilitate mai mare au tendința de a plăti mai rar, dar să plătească sume mai mari atunci când o fac.

Până la urmă frecvența loviturilor poate fi uneori o modalitate de a-ți arăta cât de volatil este un aparat de joc. O volatilitate mare a aparatului este atunci când joci și observi că o mulțime de rotiri nu îți aduc nici un câștig. Când vezi o situație de acest fel, este bine să te muți la un alt slot dacă vrei să și câștigi ceva.

Hold Percentage

Acest termen îl vei întâlni mai des în limba engleză și este în strânsă legătură cu rata de plată (return to player - RTP). RTP se referă la procentul pe care cazinoul ți-l plătește din suma pe care ai pariat-o în cazul în care câștigi. 

De exemplu, la un slot cu RTP 96%, dacă pariezi 100 de lei și câștigi, cazinoul îți plătește 96 de lei, iar diferența de 4% îi rămâne cazinoului. Acea diferență este hold percentage (procent reținut). 

Hold percentage diferă de la un cazinou la altul. RTP-ul este stabilit inițial de către producătorul jocului, dar se ajustează în funcție de preferințele cazinoului în momentul în care un joc este folosit de un anumit cazinou. Astfel, variază și acel hold percentage.

Pariu maxim

Acest termen îl întâlnești fie sub denumirea în limba română, fie în limba engleză - max bet. După cum bănuiești, face referire la valoarea maximă pe care o poate atinge un pariu pe o rotire.

Majoritatea jocurilor moderne au un buton pe display care plasează automat un pariu de această dimensiune. 

Este recomandat să iei în calcul un pariu atât de mare în momentul în care aparatul îți și oferă o recompensă mare dacă câștigi.

Concluzie

Cu cât vei cunoaște mai mulți termeni de specialitate specifici fiecărui joc te vei simți mai stăpân pe sine pentru că o bună cunoaștere a jocului din toate punctele de vedere te va face să joci mai bine. Nu uita sa joci responsabil!

Dacă știi foarte bine și regulile de joc și semnificația termenilor și expresiilor ai un avantaj în fața altor jucători care nu sunt atât de bine pregătiți.

Articol sponsorizat

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te