Harta mondială a regiunilor viticole

DE Paula Froelich | Actualizat: 07.06.2019 - 12:13

Enofili, bucurați-vă! Regiunile viticole sunt unele dintre cele mai pitorești și pline de viață zone ale lumii și se pot găsi în cele mai neașteptate și interesante colțuri ale globului. Pregătiți-vă cerul gurii pentru următoarea vacanță!

SHARE

1. Statele Unite, Idaho

Eroul necunoscut al industriei americane a vinului este Idaho. Cu mai mult de 50 de podgorii până la ora actuală, statul din nord-vest are potențialul de a se alătura Californiei în topul regiunilor viticole din SUA.

2. Mexic, Valle de Guadalupe

Băutul în Mexic nu se rezumă exclusiv la tequila. Valea Guadalupe, în Baja, produce Chardonnay, Riesling și Chenin Blanc suprinzător de bune, dar și vinuri roșii cum sunt Merlot-ul, Tempranillo-ul și Petite Sirah-ul.

3. Portugalia, Douro Valley

Declarată sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, regiunea viticolă portugheză produce vinuri de clasă mondială din soiurile Porto, Claret și Burgundia.

4. Insulele Canare, Tenerife

Cea mai mare insulă din arhipelagul spaniol este una dintre cele mai interesante regiuni viticole din lume. Se bazează în mare parte pe soiuri locale de struguri, cum sunt Listán Blanco și Malvasia.

5. Chile, Valea Maule

Strugurii chilieni, inclusiv idiosincraticul soi Carménère, produc vinuri de clasă mondială care sunt atât fructate, cât și ierboase, similar vinurilor franțuzești.

6. Croația, Dalmația

Vinurile croate, cum este Grasevina, se diferențiază de vinurile Lumii Noi prin moștenire, de vinurile Lumii Vechi prin simplitate și de alte regiuni viticole ale lumii prin accesibilitate. Mai simplu spus: sunt delicioase și ușor de găsit.

7. China, Deșertul Gobi

Vara fierbinte și aridă, combinată cu apa din belșug a Fluviului Galben, transformă Deșertul Gobi din Mongolia Interioară într-o regiune viticolă neobișnuită ită dar minunată care produce struguri din soiurile merlot, cabernet sauvignon și cabernet gernischt.

8. Noua Zeelandă, Wellington și Wairarapa

Vecina sa, Australia, este cunoscută de multă vreme pentru vinurile de clasă mondială, dar, în sfârșit, Noua Zeelandă se afirmă și ea grație Pinot noir-ului și Sauvignon Blanc-ului din regiunile Wellington și Wairarapa.



9. Africa de Sud, Stellenbosch și Paarl

Podgoriile din Cape Winelands, concentrate în districtele Stellenbosch și Paarl, produc vin din secolul XVII. Cele mai faimoase vinuri de aici sunt Chardonnay-ul, Sauvignon Blanc-ul, Riesling-ul și Sémillon-ul.



10. Tunisia, Cape Bon

Înființată în Anul Domnului 146 de către romani, industria viticolă tunisiană are parte de o adevărată renaștere grație unor soiuri vintage precum Ceptunes Didona 2012, Mornag AOC și Domaine Neferis Rose Magnifique 2016.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te