Globurile de Aur 2019 – Lista câștigătorilor

DE Alexandru Pop | Actualizat: 07.01.2019 - 17:49
Globurile de Aur 2019.

Cea de-a 76-a ediţie a Globurilor de Aur, gala organizată încă din 1944 de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA) pentru a recompensa cele mai bune interpretări și producții din lumea filmului, a avut loc duminică, 6 ianuarie, la hotelul Hilton din Beverly Hills.

SHARE

Ceremonia din acest an a fost prezentată de Andy Samberg şi de Sandra Oh, iar statuetele oferite în cele 25 de categorii au fost diferite. Globurile de Aur 2019 sunt de două feluri, mai mari şi mai aurii. Cele oferite laureaţilor la categoriile rezervate filmului şi televiziunii sunt complet placate cu aur de 24 de carate, în timp ce premiile onorifice Cecil B. DeMille şi Carol Burnett au la bază un bloc de marmură neagră.

Premiul onorific Cecil B. DeMille pentru întreaga activitate dedicată cinematografiei este primit de Jeff Bridges. Iar preşedintele HFPA, Meher Tatna, a declarat că Jeff Bridges "a reuşit să cucerească inimile şi minţile oamenilor din întreaga lume care i-au văzut filmele”.

Globurile de Aur 2019

Cea mai bună dramă - Bohemian Rhapsody: Filmul regizat de Bryan Singer, cu Rami Malek, Lucy Boynton şi Gwilym Lee în rolurile principale, a concurat cu Black Panther, BlacKKKlansman, If Beale Street Could Talk şi A Star Is Born.

Cea mai bună comedie/musical - Green Book: Pelicula, regizată de Peter Farrelly, cu Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini în rolurile principale, a câștigat în fața Crazy Rich Asians, The Favourite, Mary Poppins Returns şi Vice.

Cel mai bun film de animaţie - Spider-Man: Into the Spider-Verse: Filmul de animaţie a concurat la cu Incredibles 2, Isle of Dogs, Ralph Breaks the Internet şi Mirai.

Cel mai bun film străin – Roma: Regizată de Alfonso Cuarón, producţia mexicană Roma a concurat cu filmele Capernaum (Liban), Girl (Belgia), Never Look Away (Germania) şi Shoplifters (Japonia).

Cel mai bun serial dramatic – The Americans

Cel mai bun serial de comedie - The Kominsky Method

Cea mai bună miniserie/ lungmetraj TV - The Assassination of Gianni Versace

Cel mai bun scenariu – Green Book

Cea mai bună coloană sonoră - Justin Hurwitz (First Man)

Cel mai bun cântec original - Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt (single-ul "Shallow", din filmul A Star Is Born)

Cel mai bun actor într-o comedie – Christian Bale: Actorul  a primit Globul de Aur pentru rolul din "Vice".

Cel mai bun actor într-o dramă – Rami Malek: Actorul american a primit globul pentru rolul din Bohemian Rhapsody.

Cea mai bună actriță de comedie - Olivia Colman: Premiul a fost obținut pentru rolul din The Favourite.

Cea mai bună actriță într-o dramă - Glenn Close: Actrița a câștigat cu rolul din The Wife, în fața lui Lady Gaga (A Star Is Born), Nicole Kidman (Destroyer), Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?) şi Rosamund Pike (A Private War).

Cea mai bună actriță într-un serial de comedie - Rachel Brosnahan: Actrița a obținut premiul pentru rolul din serialul TV The Marvelous Mrs. Maisel.

Cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV – Darren Criss: Actorul a câştigat Globul de Aur pentru rolul interpretat în producţia de televiziune The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story.

Cel mai bun actor într-un serial dramatic – Richard Madden: Actorul a fost premiat pentru rolul din Bodyguard. La această categorie au mai fost nominalizaţi Jason Bateman (Ozark), Stephan James (Homecoming), Billy Porter (Pose) și Matthew Rhys (The Americans).

Cea mai bună actriţă într-un serial dramatic – Sandra Oh: A primit premiul pentru rolul din Killing Eve.

Cea mai bună actriță într-un rol secundar – Regina King: Actriţa a primit globul pentru rolul din If Beale Street Could Talk.

Cel mai bun actor în rol secundar – Mahershala Ali: A primit globul pentru rolul său din Green Book.

Cel mai bun actor într-un serial de comedie – Michael Douglas: Starul american a fost recompensat pentru rolul din The Kominsky Method

Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV – Patricia Arquette: Actrița a fost premiată pentru rolul din producţia de televiziune Escape at Dannemora.

Cel mai bun regizor - Alfonso Cuaron: Regizorul a obținut globul pentru filmul Roma și a concurat cu Bradley Cooper (A Star Is Born), Peter Farrelly (Green Book), Spike Lee (BlacKKKlansman) şi Adam McKay (Vice).

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te