Giola, ”ochiul morții” din Thassos unde românii sar deși e foarte periculos. ”Ați avut noroc!”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.09.2023 - 14:24
Giola, ”ochiul morții” din Grecia unde românii nu țin cont de pericol Foto: Forum Thassos

Românii care merg pe insula grecească Thassos, ajung, inevitabil și la Giola, un fel de piscină naturală însă periculoasă, mai ales când marea este agitată. Oamenii pot fi răniți grav sau pot chiar muri în urma săriturilor.

SHARE

Pe un grup de socializare destinat vacanțelor în Thassos, administratorul forumului avertizează cu privire la pericolul la care se expun cei care sar în această piscină. 

Acesta a atras atenția că nu este spital în apropiere ar ambulanța ajunge cu greu pentru a acorda primul ajutor.

Giola, ”ochiul morții” din Thassos unde românii sar fără să-și dea seama de pericol. ”Ați avut noroc”

”Am aprobat doar ca să vă spun cât de ne-superb e să rămâi paralizat sau să mori pe insulă, că ai sărit în gaura asta. Și vă mai aduc aminte că nu avem spital pe insulă și că avem 1 x salvări care abia așteaptă să facă zeci de minute până la voi

Și vă rog, nu spuneți că "eu am sărit și nu am pățit nimic". Ați avut noroc  Alții poate nu vor mai avea. Așa că repet: NU săriți în Giola”, a comentat administratorul grupului Forum Thassos la o postare cu o fotografie în care se văd niște turiști sărind în Giola .

Citește și: Români blocați la intrare în Thassos: Cursele cu feribotul au fost suspendate. Ce s-a întâmplat

Utilizatorii au întărit spusele privind periculozitatea acestei gropi.

”Gazda noastră ne a spus că a murit un turist român la începutul lui august. Mulți rămân paralizați. Apa nu are aceeași adâncime mereu, și se formează un efect de pâlnie. Ea era îngrozită de câte accidente sunt, mai ales printre români”, a comentat un turist.

”Are dreptate gazda a murit un bărbat de 45 de ani cu 2 copii acasă”, a spus altul

”Vizită la "ochiul morții"?”, a comentat un alt turist.

Citește și: 11 lucruri pe care poți să le faci când ești în vacanță în Grecia dar nu este vreme de plajă

Un alt utilizator chiar a povestit o întâmplare cu o familie care a fost la un pas de înec în Giola.

”Am fost și eu acolo . Bătea vântul, erau valuri destul de mari și treceau cam o jumătate de metru când intrau. Erau oameni care făceau baie dar mi s a părut super periculos să ieși pe partea cu marea!

Veneau valuri care te răsturnau, te puteau trage în mare și acolo sunt numai stânci alunecoase! Dacă cineva cădea în mare era mort în chinuri, lovit de valuri în stânci!

Pentru o locație atât de cunoscută, mi se pare ireal să nu existe niște stâlpi cu parâme care să împiedice lumea să nu cadă în mare!

Citește și: Ce fac unii români când sunt în vacanță în Grecia. ”Se poartă de parcă ar fi la Eforie Nord”

Să ieși de acolo trebuie să te cățeri pe stânci alunecoase. A intrat o familie cu copiii, și copiii s au speriat de la valuri , tatăl a sărit îmbrăcât dar nu îi putea scoate. I am ajutat pe toți patru să iasă! O scară, ceva amenajat să se poată ieși ușor ar trebui. Nu recomand familiilor cu copii să se ducă, sau când e vânt și sunt valuri”, a spus un alt utilizator

Ce este Giola, cunoscută ca lacrima Froditei sau Piscina Sirenelor

Giola este una dintre cele mai cunoscute atracții ale insulei Thassos și deși mulți cred la început că este vorba despre o plajă, în realitate, Giola este o piscină naturală formată prin prăbușirea tavanului unei grote de la malul mării. 

Povestea frumoasei Giola, denumită și “Lacrima Afroditei” sau “Piscina sirenelor” ascunde în spate și câteva legende. Una dintre acestea spune că sirenele obișnuiau să atragă în acest loc marinarii, cantandu-le și incurcandu-le mințile, în timp ce alta legendă spune că Giola ar fi fost creată chiar de către Zeus pentru zeița Afrodita, pe care o urmarea în timp ce făcea baie aici.  

Citește și: Fenomen bizar pe drumurile din Thassos semnalat de români: Am pierdut controlul mașinii la 30 KM/h

Giola Thassos este înconjurată de stănci, prin urmare, nu vei găsi aici o plajă de nisip sau de pietriș, ci vei avea la dispoziție doar stâncile din împrejurimi pentru a face plajă. Zona nu este una confortabilă din acest punct de vedere, ci este mai degrabă vizitată de către pasionații de fotografie sau de către cei care vor să sară în apă, potrivit greeka.com

Stăncile de la Giola măsoară chiar și 8 metri în înălțime, iar piscina are în jur de 20 de metri lungime și 15 metri lățime.

Frumusețea locului este incontestabilă, Giola fiind considerată una dintre cele mai atractive piscine naturale din Europa. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te