Ghidul începătorului pentru pariurile pe fotbal

DE Adrian Costin | Actualizat: 26.07.2022 - 13:54
Ghidul începătorului pentru pariurile pe fotbal Foto: NWR
Ghidul începătorului pentru pariurile pe fotbal Foto: NWR

Fotbalul este de departe cel mai popular sport în țara noastră, urmat de tenis, handbal, baschet și, mai nou, datorită performanțelor lui David Popovici, de înot.

SHARE

Supremația „sportului rege” este reflectată și de ofertele de pe site-uri de pariuri la care au acces românii.

Operatorii legali oferă competiții din zeci de țări, de la ligile majore (Premier League, LaLiga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1) până la ligi „obscure” din Nicaragua sau Benin. Sunt meciuri de dimineața până în următoarea dimineață, iar pentru fiecare meci există chiar și sute de opțiuni de pariere.

Ce înseamnă opțiune de pariere (selecție)? Înseamnă posibilitatea de a miza că un eveniment se va întâmpla. Încă de pe vremea Pronosportului, existau „1” - câștigă echipa gazdă, „X” - egal și „2” - „câștigă echipa gazdă”. Între timp, industria s-a dezvoltat extraordinar, astfel că acum se poate paria pe aproape orice: număr de goluri, număr de cornere, număr de cartonașe, marcatorii golurilor, felul în care se înscriu golurile etc. Ne referim la pariurile online, pe care ți le recomandăm pentru a nu plăti o taxă de 5% din miza fiecărui bilet. Meniul unui meci este împărțit în piețe.

O partidă de fotbal poate avea următoarele piețe disponibile:

·        Rezultat final – 1, X, 2, 1X, X2, 12;

·        Peste/sub - de exemplu, peste/sub 1.5 goluri sau 1 & peste 3.5 goluri);

·        Goluri – de exemplu, „ambele echipe înscriu” sau „total goluri 0-2”;

·        Pauză – cum ar fi, „următorul gol în prima repriză” sau „goluri prima repriză peste/sub”

·        Cornere – de exemplu, „peste/sub 8,5 cornere” sau echipa cu mai multe cornere;

·        Cartonașe galbene – selecții asemănătoare cu cele de pe piața „cornere”

·        Handicap – se oferă un avantaj fictiv uneia dintre echipe;

·        Handicapul asiatice – se oferă avantaj fictiv unei dintre echipe cu posibilitatea rambursării totale sau parțiale a mizei;

·        Speciale – metoda marcării următorului gol, marja victoriei, să câștige la 0 etc;

·        Marcatori – șansele fiecărui jucător de a marca unul sau mai multe goluri în meci;

·        Minute – de exemplu, gol înainte de minutul 36 Da/Nu.

 

Pentru un meci din Liga I, sunt oferite chiar și peste 200 de selecții. Trebuie doar să te decizi ce vrei să pariezi, adică să găsești selecția despre care crezi că are cele mai mari șanse de câștig. Acea selecție va avea o cotă în dreptul ei. Atunci când dai click pe cotă, selecția va fi adăugată pe biletul virtual care se deschide în dreapta ecranului. Mai ai doar să completezi miza și să plasezi pariul. Câștigul va fi egal cu produsul dintre cotă și miză.

Trebuie să știi că pot exista diferențe mari între cotele oferite de agenții de pariuri diferite pentru aceeași selecție. Acesta este unul dintre criteriile importante în funcție de care poți alege o casă de pariuri online. Unii operatori sunt recunoscuți pentru cotele mari acordate, în timp ce alții se află la polul opus.

Totul devine mai simplu cu timpul

Am prezentat până acum cum poți plasa un bilet individual, cu o singură selecție. Mai poți pune și bilete de tip acumulator, cu mai multe selecții. Este foarte simplu: dai click pe fiecare opțiune de pariere, apoi completezi miza și înregistrezi pariul. Mai există și pariuri în sistem și pariuri cu baze, dar, înainte de a vedea despre ce este vorba, este bine să te familiarizezi cu noțiunile de bază.

Trebuie să încerci ca orice selecție pe care o plasezi pe un bilet să fie de valoare. Cu alte cuvinte, cota de pe site a acelei selecții trebuie să fie mai mare decât cota care tu consideri că reflectă cel mai bine gradul de risc. Cu cât vei plasa mai multe bilete, cu atât totul ți se va părea mai simplu. Din fericire, dacă pariezi online, poți profita de ofertele promoționale pentru a-ți mări bugetul cu fonduri suplimentare, sau pentru a primi pariuri gratuite. Orice avantaj de acest tip contează, mai ales când ești la început.

Articol sponsorizat

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te