GALERIE FOTO Săptămâna modei masculine de la Milano – Ce se poartă în primăvara/vara 2019

DE Alexandru Pop | Actualizat: 19.06.2018 - 17:33

Marii creatori de modă prezenți la ”Milan Men’s Fashion Week Spring/Summer 2019” au arătat că și-au păstrat concetrarea pe ținutele de stradă pentru bărbații milleniali, de 30-40 de ani. Dar au pus accentul și pe îmbrăcămintea de lux făcută pe măsură și pe inovațiile tehnologice.

SHARE

Utilizând elemente de bază similare, designerii au scos pe podium ținute de birou și casual care mai de care mai îndrăznețe, încercând să capteze atenția unui spectru demografic cât mai larg, cu venituri și origini demografice diferite. Astfel, ținutele pentru primăvara/vara 2019 au inclus, de exemplu, și polo-uri și tricouri sport supradimensionate, pantofi sport cu toc îngust sau sandale pentru drumeții.

Printre highlight-urile ”Milan Men’s Fashion Week Spring/Summer 2019”, bărbatul Missoni, de pildă, pare pregătit pentru o aventură din Europa până în Africa, de la Paris până în Dakar, cu un costum personalizat dintr-un amestec de bumbac și lână sau pantoloni din piele pictați manual. Pentru protecție, bărbatul Missoni poate îmbrăca o jachetă sport din nylon, ușoară și subțire, care blochează nisipul. Motivul tribal al colecției este subliniat prin modele geometrice alternante și terminații speciale.

Donatella Versace a încercat să îmbrace un bărbat a cărui masculinitate nu este provocată de dantelă sau motive florale. Bărbatul Versace este pregătit să meargă la birou în costum perfect, dar lasă cămașa descheiată pentru a lăsa să se vadă un tricou Versace care ”citește” un ziar tabloid cu titlul ”Versace în sfârșit vorbește”. 

De asemenea, Versace propune jachete cu buzunare plate, purtate la pantaloni scurți și cu o gentuță cu aer feminin. Prezentarea masculină Versace s-a încheiat cu o tranziție către moda feminină, Bella Hadid apărând pe scenă într-un mini confortabil din piele, alături de Kendall Jenner într-un mini mulat cu motive florale și cizme înalte.

Iar Dolce&Gabbana a pus accentul pe contraste, designerii explorând ADN-ul brand-ului cu ajutorul celor mai importante modele ale sale - Naomi Campbell, Monica Bellucci și Marpessa Hennink. Cele trei au defilat în costume bărbătești. Designerii Domenico Dolce și Stefano Gabbana au propus, de pildă, costume albe elegante, asociate cu broșe din aur, ce amintesc de bisericile baroce și fascinanta zonă a Siciliei. Nu a fost uitat nici ADN-ul milanez, D&G propunând pantaloni negri sau pantaloni de camuflaj cu talie înaltă purtați cu cămăși cu imprimeuri îndrăznețe.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.