Cine a dat probe cu Ștefan Bănică pentru rolul „Dana” din Liceenii. Oana Sârbu a fost doua opțiune

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.05.2023 - 19:50
Bianca Brad și Ștefan Bănică - Foto: Facebook / Studiourile Buftea
Bianca Brad și Ștefan Bănică - Foto: Facebook / Studiourile Buftea
Oana Sârbu și Ștefan Bănică - Foto: Facebook / Studiourile Buftea
Bianca Brad și Ștefan Bănică - Foto: Facebook / Studiourile Buftea

Puțini știu că Oana Sârbu nu a fost prima alegere pentru rolul „Danei” din Liceenii. Cea care ar fi trebuit să îi dea replica lui Ștefan Bănică junior a fost o altă actriță care a susținut și probe pentru rolul „Dana”.

SHARE

Bianca Brad a fost actrița care a dat probe cu Ștefan Bănică pentru rolul „Dana” din Liceenii.

Filmul Liceenii a apărut în 1986 și a fost regizat de Nicolae Corjos. Fimul a devenit un fenomen, fiind văzut de peste 10.000.000 de ori în cinematografe.

El spune povestea de dragoste dintre doi elevi de clasa a X-a: Mihai Marinescu (Ștefan Bănică Jr.) și Dana Vasilescu (Oana Sârbu). Idila lor va trece prin multe încercări.

Citește și: FOTO Filmul „Liceenii” se întoarce pe ecrane. Ce au făcut în ultimii 36 ani. Fără Isoscel și Socrate

Fotografiile, care au fost publicate pe pagina de Facebook Studiourile Buftea arată că o opțiune pentru personajul Dana a fost Bianca Brad, care a și dat probe. Ea detaliat acel moment:

„Ștefan Bănică m-a influențat pentru a da la Facultatea de Teatru. Eram de vârste apropiate. În anii 80, când ne-am întâlnit la castinguri, el era deja o vedetă, filmase pentru mai multe pelicule. Vorbea cu entuziasm despre filmări. M-a prins flama, când l-am văzut, dar nu de Bănică, ci de energia care mi-o transmitea”, a spus Bianca Brad.

Întrebată despre castingul din Liceenii, a spus: ”Am participat la multe castinguri, nici nu-mi mai amintesc de unele!”.

Citește și: VIDEO Șerban din „Liceenii” a ajuns la Hollywood. Predă matematică, pe lângă cariera artistică

Ea spune că deși nu a mai ajuns să joace în Liceenii, Ștefan Bănică junior i-a influențat cariera. 

Cine a dat probe cu Ștefan Bănică pentru rolul „Dana” din Liceenii. 

„El mi l-a recomandat pe Petrică Gheorghiu, acesta îi pregătea pe toți în vederea examenului la Actorie. Nu am intrat de prima oară la facultate. Eram elevă la un liceu economic și voiam inițial să studiez Turismul, la ASE, ca să pot vizita alte țări, dar Ștefan m-a încurajat să fac Actoria', a mai adăugat artista într-un interviu.

Bianca Brad a avut cancer

Bianca Brad a anunțat, la finele anului 2021, că a fost diagnosticată cu cancer la sân în urmă cu 6 ani. Nimeni nu a știu. Nici măcat mama ei.  

Înainte de a-i spune am avut emoții foarte mari, am avut aceleași emoții ca acum 6 ani, când mă gândeam să merg să îi spun. M-a bufnit plânsul, gândindu-mă cum o să reacționeze și cum o să îi fie, dar m-am adunat, i-am expus toată povestea, nu am intrat în detalii foarte mari, i-am spus într-un mod cât mai finuț și necomplicat, foarte pozitiv și optimist. (...) Apoi a făcut ochii mari și mi-a zis: "Bine că nu mi-ai spus!". Mă bucur că mi-am ascultat instinctul. Ar fi trebuit să lupt să o țin pe ea sus, nu doar pe mine!", a spus actrița. Ea a mărturisit că nu și-a făcut controale periodic control.

„Într-o noapte m-am trezit cu o durere cruntă în sân, îmi venea să bag mâna și să scot tot ce e acolo", a spus artista.

Artista a fost operată cu reconstrucție imediată.

„Nu mă mai interesează ce spune lumea, că o să revină cancerul. Important e să lași frica în voia lui Dumnezeu. Dacă crezi în Dumnezeu, frica nu are loc.”, a fost mesajul Biancăi. 

Oana Sârbu a preluat, în final rolul Danei din film

 Ea a explicat că „iubirea” cu Mihai a fost doar în film. Inima ei era dată unui cântăreț în vogă la acea vreme.

„Aveam vreo 14 ani când Laurențiu a devenit idolul meu și al multora dintre elevele Liceului de Filologie-Istorie Iulia Hasdeu din București, unde am învățat. Aparițiile lui de început, perioada când l-am văzut primele dăți în emisiunile televiziunii, la regretatul Titus Munteanu, cred că la «Stelele muzicii și dansului», ne tulburau auzul, simțurile. M-am îndrăgostit de acest mare artist, a fost prima mea dragoste. Încă sunt mândră de el, de ceea ce a însemnat trecerea sa prin adolescența și activitatea mea artistică, dar și prin emoția sufletului meu

Laurențiu ne-a răvășit cu apariția lui în luminile reflectoarelor. Era o perioadă când băieții mai nonconformiști erau obligați să-și prindă părul cu agrafe, să nu se vadă că au părul lung, îmi amintesc de Vasile Șeicaru, Ștefan Hrușcă. Laurențiu Cazan a scăpat așa, iar noi, fetele cu rochii sub genunchi, eram fermecate la fiecare cântec al său, a spus Oana Sârbu, potrivit Libertatea.

Liceeenii ar urma să aibă o continuare anul viitor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te