FOTO Actriţa Anamaria Vartolomei, desemnată „cea mai bună speranţă feminină" la Cesar 2022

DE Alex Darvari | 25.02.2022 - 23:00
FOTO Actriţa Anamaria Vartolomei, desemnată „cea mai bună speranţă feminină" la Cesar 2022 / Digi24

Actriţa franco-română Anamaria Vartolomei, în vârstă de 22 de ani, a fost premiată vineri seară la premiile César - cele mai prestigioase distincţii atribuite de cinematografia franceză -, la categoria "cea mai bună speranţă feminină", datorită rolului interpretat în filmul "L'év

SHARE

Anamaria Vartolomei, născută la Bacău pe 9 aprilie 1999, a concurat la premiile Cesar din acest an la categoria "cea mai bună speranţă feminină" alături de Noée Abita ("Slalom"), Salomé Dewaels ("Illusions perdues"), Agathe Rousselle ("Titane") şi Lucie Zhang ("Les olympiades").

Anamaria Vartolomei a debutat în cinematografie la vârsta de zece ani şi jumătate, când a fost aleasă din 500 de candidaţi pentru a interpreta unul dintre cele două roluri principale din filmul "My Little Princess" (2011), alături de celebra Isabelle Huppert. Personajul ei era puternic inspirat din copilăria regizoarei acelei pelicule, Eva Ionesco. Acel prim rol i-a adus tinerei actriţe franco-române o nominalizare la premiul Lumiere pentru cea mai bună speranţă feminină. În anul următor, la Festivalul de la Cannes, ea a fost aleasă pentru a apărea pe afişul oficial al secţiunii Semaine de la Critique.

Citește și: Filarmonica din Zagreb a anulat interpretări din compozitorul rus Ceaikovski după invazia rusă

Anamaria Vartolomei a interpretat apoi mai multe roluri secundare în filme precum "Jacky au royaume des filles" (2014) şi "L'Ideal" (2016). În anul 2017, a interpretat unul dintre personajele principale din filmul "L'Echange des princesses".

În 2021, a jucat rolul principal în filmul "L'Evenement", o dramă regizată de Audrey Diwan despre perioada în care avorturile erau ilegale în Franţa, care a câştigat Leul de Aur şi Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Veneţia. Prestaţia ei a fost salutată de criticii de specialitate, care au considerat-o "excepţională" (Le Monde) şi "spectaculoasă" (Slate).

Premiile César recompensează începând din anul 1976 cele mai bune realizări şi interpretări din cinematografia franceză. Aceste trofee - al căror design a fost creat de sculptorul César - sunt atribuite în fiecare an la Paris de Academia de tehnici şi arte cinematografice. Printre cele mai premiate filme din istoria premiilor César se află producţiile "Le Dernier Metro" şi "Cyrago de Bergerac" (10 premii fiecare), "Un prophete" (9 premii) şi "De battre mon coeur s'est arrete" (8 premii).

Citește și: Manchester United a rupt contractul de 40 mil. € cu Aeroflot, compania aeriană rusă de stat

Cea de-a 47-a ediţie a galei de decernare a premiilor Cesar are loc la ora transmiterii acestor informaţii în sala de spectacole Olympia din Paris şi este prezidată de scenarista şi regizoarea Daniele Thompson.

Prezentatorul principal al evenimentului este Antoine de Caunes, care a fost desemnat pentru a zecea oară în calitate de "maestru de ceremonii" al galei premiilor Cesar, scrie Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te