Fost primar al Capitalei, probleme cu banii și sănătatea. Cum îl ajută soția, mai tânără cu 35 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.06.2021 - 13:39
Fost primar al Capitalei, probleme cu banii și sănătatea. Cum îl ajută soția, mai tânără cu 35 ani / playtech.ro

Fostului edil al Capitalei, Viorel Lis, are o pensie foarte mică, iar sănătatea îi joacă feste şi-l costă scump.

SHARE

Lis îşi chiverniseşte banii şi a renunţat la plăcerile nevinovate, cum ar fi păcănelele. Oana câştigă şi ea bani din şedinţele de terapie. 

Citește și: Alertă în București și Ilfov după ce s-a emis o avertizare meteo cod portocaliu

Deşi există o diferenţă de vârstă de 35 de ani între ei, iată că aceasta a ajuns să îi fie un real sprijin, acum, la bătrâneţe.

“Cheltuielile lunare sunt foarte mari. Eu sunt o femeie tânără, mai am şi eu nevoie de o manichiură, de un epilat, dar nu prea se mai poate. Iar Viorel este un pensionar cu pensie de nimic. Ia 3.000 de lei după ce a fost primar general. Nu este ca pensionarii din SUA care merg în cadru, în vacanţe şi au bucuriile lor. Noi abia ne plătim medicamentele. Dacă Viorel ieşea la pensie imediat, după ce a fost la primărie, ar fi avut o pensie mult mai mare, dar legea s-a schimbat şi a ajuns să ia cât o femeie de serviciu. Nu mi se pare echitabil”, a spus Oana pentru click.ro.

Fostul primar a fost de curând internat, iar medicaţia pentru o săptămână l-a costat toată pensia. Oana a început să câştige şi ea din şedinţele de consiliere psihologică.

Citește și: Noii cenzori de rit ceaușist: procurori și judecători anti-CEDO în România anului 2021

“Nu ştiu dacă sunteţi în temă, dar la un AVC minor trebuie să faci RMN. Am dat 12 milioane de lei vechi ca să nu stăm în aşteptare. Medicamentele costă foarte mult, unele sunt subvenţionate de stat. Ia 11-15 pastile în mod normal, însă statul îi dă doar 7 pastile gratuit pentru că are statut de revoluţionar. Are nişte parestezii din cauza statului în casă, s-a atrofiat de la perioada asta sedentară. Am făcut test Dopller. Dacă nu am fi cheltuit anumite sume de bani, Viorel nu ar mai fi fost astăzi în viaţă. Din fericire am început să câştig şi eu din şedinţele de la terapie. Nu am un salariu aşa mare, pentru că depinde de clienţii pe care îi am. Nu mă pot angaja program întreg deoarece trebuie să fiu cu Viorel tot timpul, să am grijă de el”, ne-a mai spus Oana Lis. Problemele cu Viorel au îngrozit-o, iar pensia mică pe care o încasează sunt o lecţie pentru Oana, drept pentru care a decis să îşi strângă bani pentru zile negre. 

“Am învăţat lecţia asta pentru bătrâneţe. O să-mi strâng bani şi chiar mă gândesc la o pensie privată. Altfel o să păţesc mai rău ca Viorel”, a conchis soţia fostului edil. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.