Cine e actrița „cucerită” de Florin Piersic cu un trandafir. A fost fetița minune din Maria Mirabela

DE Alex Darvari | Actualizat: 27.05.2023 - 19:24
Medeea marinescu - Foto: Colaj
Medeea Marinescu - Foto: Facebook / Medeea Marinescu
Medeea Marinescu în Maria Mirabela - Foto: Youtube

Medeea Marinescu a jucat în pelicula de mare succes „,Maria Mirabela”. Dintre cele două fetițe neastâmpărtate care trec prin multe peripeții, doar Medeea a devenit actor. Timp de 11 ani a jucat cu Florin Piersic în „Străini în noapte”

SHARE

Medeea Marinescu împlinește 49 de ani. Copiii au iubit-o în pelicula „Maria Mirabela” pe când avea doar 5 ani. A fost Mirabela, din filmul fantezie „Maria Mirabela”, apărut în 1981 realizat de Ion Popescu Gopo și al Nataliei Bodiul.

Medeea avea să își continue cariera în teatru și film spre deosebire de prietena ei Gilda Manolescu, care o interpreta pe Maria. Gilda Marinescu s-a stins la o vârstă fragedă.

Citește și: Destinul cumplit al fetiței bune din „Maria, Mirabela”. Luată ostatică, abuzată, se stinge la 34 ani

Lumea mă striga pe stradă „Maria Mirabela”

„Pe vremuri mă strigau «Maria Mirabela cu ochii cât umbrela!». Asta ca să mă enerveze. Acum, mi se întâmplă să mă strige «Mirabela», deși oamenii mi-au învățat numele meu adevărat. Eu sunt «Maria Mirabela», porecla mi-a rămas doar mie, fiindcă Gilda, care din păcate nu mai este în viață, a murit, după ce a plecat inițial în Germania. A avut un destin teribil”, a povestit actrița.

Medeea este absolventă din 1996 a Academiei de Teatru și Film București, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. A jucat în peste 10 filme, a apărut pe scena teatrului Odeon și Casandra. A jucat în multe producții indepdendente.

Fetița minune din „Maria Mirabela” ajunge partenera lui Florin Piersic

Piesa în care oamenii o recunosc este „Străini în nopate” unde partener îi este Florin Piersic. Medeea povestește că a intrat în distribuția pelicului după ce Florin Piersic i-a oferit un trandafir.

Citește și: De ce Vișan și Florin Piersic nu sunt prieteni și nu joacă împreună. Pentru cine au făcut o excepție

„Se joacă de vreo 14 ani, dintre care eu am jucat ultimii 11 ani. E un spectacol în regia maestrului Radu Beligan. Vinovat se face chiar Florin Piersic pe care nu-l văzusem de foarte mult timp, pentru că relația cu familia mea a fost una foarte apropiată în trecut, pentru că, printre altele, fiind colaborator și foarte bun prieten cu tatăl meu, a devenit nașul de botez al surorilor mele gemene născute în timpul filmărilor de la «Eu, tu și Ovidiu». Eu jucam «Egoistul» la Teatrul Național, tot un spectacol regizat de domnul Beligan și am primit la cabină un trandafir din partea lui Florin Piersic”, a povestit pentru Libertatea.

Florin Piersic este cel care a ales-o pe Medeea Marinescu parteneră în spectacol. Actrița spune cum au devenit un cuplu pe scenă.

„Nu-mi mai spune domnul Piersic, spune-mi Florin”

„Sigur, domnul Radu Beligan, dându-i libertatea să aleagă, să-și aleagă partenera cu care voia să joace. M-a văzut în «Egoistul», dintr-odată nu mai eram copil și i s-a părut că ar fi o alegere bună. Mai mult decât atât, venea săptămânal câte două zile la București, lua avionul de la Cluj și venea la București ca să repete cu mine. Mi-a dat CV, mi-a dat textul.

Mi s-a părut fabuloasă povestea asta pentru că dintr-odată, Florin Piersic căruia îi spuneam «Florine, Florine, mai spune-ne ceva» când eram mică, era actorul pe care acum îl percepeam altfel. Dintr-odată începusem să-i vorbesc cu dumneavoastră, începusem să fiu emoționată de apariția lui. Zidul care se construise foarte frumos mi l-a demontat și mi-a spus: Nu-mi mai spune domnul Piersic, spune-mi Florin”, potrivit aceleiași surse.

Iubește rolul de mamă

Medeea Marinescu este mamă de gemeni și spune că acesta e rolul vieții ei. „Rolul vieții mele este acela de mamă. Este cel pe care mi l-am dorit cel mai mult. Având împlinirea asta, am obținut, indiferent de rolurile pe care le-am făcut sau nu le-am făcut sau nu le mai pot face niciodată din cauza vârstei, știu că am ceva care este atât de palpabil, atât de durabil, încât asta mă face să mă simt împlinită”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te