Drama fotbalistului căruia i se spunea "Ministrul Apărării". Bolnav, s-a aruncat pe geam la spital

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 24.12.2023 - 15:50
Costică Ștefănescu era supranumit "Ministrul Apărării" Foto: digi24.ro

Unul dintre cei mai respectați fotbaliști ai României, căruia i se spunea "Ministrul Apărării" a sfârșit prin a se arunca pe geamul Spitalului Militar, acolo unde era internat cu o boală incurabilă.

SHARE

Fostul căpitan al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale, Costică Ştefănescu (62 de ani), supranumit „ministrul Apărării”, s-a născut la 26 martie 1951, la Bucureşti, şi şi-a început cariera de fotbalist la Steaua, unde şi-a făcut junioratul în perioada 1965-1969.

El a debutat în prima divizie la Steaua în 1969, echipă pentru care a evoluat până în 1973, apoi s-a transferat la Universitatea Craiova, unde a cunoscut cele mai mari performanţe, ca fundaş central şi libero.

Drama fotbalistului căruia i se spunea "Mininstrul Apărării". Bolnav, s-a aruncat pe geam la spital

Pentru gruparea olteană, Ştefănescu a evoluat timp de 13 sezoane şi a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în 1983, fiind căpitanul „leilor”, dar şi în sferturile Cupei Campionilor Europeni, în 1982. În 1986, Costică Ştefănescu s-a transferat la FC Braşov, la gruparea aredeleană încheindu-şi cariera în 1988.

Citește și: Drama Mihaelei Bilic, părăsită de soțul care îi era partener de afaceri. „M-au lăsat și prietenii”

În prima divizie a evoluat de 490 de ori, fiind pe locul doi într-un clasament „all-time”, după Ionel Dănciulescu.

El a deţinut recordul de prezenţe în prima divizie până în octombrie 2012, când a fost depăşit de Dănciulescu, potrivit Mediafax. Ca jucător, Costică Ştefănescu a câştigat de trei ori Cupa României cu Steaua (1969, 1970, 1971), de patru ori cu Universitatea Craiova (1977, 1978, 1981 şi 1983) şi a cucerit trei titluri de campion al României cu gruparea olteană (1974, 1980 şi 1981).

Citește și: Ultimele ore din viața lui Maradona: „Dormea și respira normal”. Justiția a deschis o anchetă

Pentru prima reprezentativă, Ştefănescu a evoluat de 66 de ori în perioada 1977-1985, fiind căpitanul echipei naţionale la turneul final al Campionatului European din 1984. În cariera de antrenor, Costică Ştefănescu a lucrat la echipele FC Braşov, Steaua, Al Wakrah, FCM Bacău, FC Timişoara, Astra Ploieşti, Hapoel Holon, Al Shola, Al Jaish, Universitatea Craiova, Al Wahda, SC Najran, Al Tadamon şi a fost secundul lui Anghel Iordănescu la echipa naţională în perioada 1994-1998.

Avea cancer la plămâni

La 20 august 2013, vestea sinuciderii lui Costică Ștefănescu șoca România. Fotbalistul avea 62 de ani și se afla internat la Spitalul Militar din București, acolo unde se trata de cancer la plămâni.

La ora 18.40, mai multe persoane au apelat serviciul de urgenţă 112 şi au semnalat că o persoană a căzut în gol de la fereastra unuia dintre saloanele Spitalului Militar, acolo unde mai fusese internat.

"Pacientul s-a aruncat de la etajul cinci al pavilionului chirurgical, de la aproximativ 20 de metri. Echipa medicală de urgență și resuscitare s-a deplasat la fața locului. Din păcate, a constatat decesul pacientului, care a survenit imediat după impactul cu solul”, declara Oana Ciobanu, șeful Biroului de comunicare și relații publice al Spitalului Militar. 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te