Drama care i-ar fi grăbit sfârșitul lui Tiberiu Ceia. „Acum a urcat la cer și este alături de ea”

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.03.2023 - 21:05
Tiberiu Ceia - Foto: click.ro

Tiberiu Ceia, unul din cei mia îndrăgiți interpreți de muzică populară a murit la 82 de ani. Se pare că starea de sănătate a artistului s-a înrăutățit și pe un fond emoțional. Ceia a fost profund afectat de moartea soției sale care a survenit acum 3 ani.

SHARE

Tiberiu Ceia a decedat în cursul zilei de marți la vârsta de 82 de ani. Starea sa de sănătătate s-ar fi înrăutățit dintr-o dată în urmă cu câteva luni. Emoțional, artistul nu își revenise după decesul soției. 

”În primul rând, am fost doi prieteni foarte buni care se iubeau. Şi, în timp, am ajuns la concluzia că nu puteam trăi unul fără altul, că ne completăm. Eram înţelepţi amândoi, dar mai ales soţia mea. Ea era cea care menţinea balanţa. Dacă vedea că eu am o perioadă dificilă şi nu putea să mă ajute din prima, mă lăsa în apele mele. Iubirea noastră din tinereţe s-a transformat într-o prietenie ce nu poate fi spulberată.

Aşa că prietenia şi înţelepciunea, mai ales a femeii, sunt ingredientele ce ţin o căsnicie”, declara Tiberiu Ceia în aprilie 2012 pentru revista “Taifasuri”.

A suferit după soție

 Tiberiu Ceia a suferit mult după decesul soției, ce a avut loc acum patru ani. Moartea acesteia l-a afectat profund pe artist, iar de atunci problemele de sănătate ale acestui au început să se agraveze considerabil. Punctul final a fost seara trecută, atunci când Tiberiu Ceia a făcut stop cardio-respirator și a murit.

„Tibi a plecat… a urcat la cer. A făcut stop cardio-respirator. Acum este lângă Anca, soția lui. A murit acasă, în seara aceasta. Era bolnav. În ultimele luni s-au intensificat problemele sale de sănătate. Dumnezeu să îl ierte!”, a declarat Ioan, un apropiat al regretatului cântăreț de muzică populară, potrivit viva.ro

Nu avea studii muzicale

„Nu am studii muzicale. Mi-am menținut glasul nefăcând ceva special niciodată, nu m-am păzit de frig sau de curenți, nu m-am păzit să nu beau rece sau să mănânc o înghețată, să nu fac curent în mașină când era cald. Poate că tocmai această lipsă de grijă pentru glasul meu m-a determinat să-l păstrez. Deci, am început la 4 ani, în 1944, spre 1945, și ultima apariție mai frumoasă în public a fost Strugurele de Aur al Alba Iulia, în 2016 când am fost primit chiar cu urale”, declara Tiberiu Ceia, în unul dintre ultimele interviuri.

Anunțul tragic

„Colegul nostru Tiberiu Ceia ne-a părăsit în urmă cu câteva minute. Tristeţea de a fi pierdut un om şi un artist excepţional nu va umbri bucuria şi şansa de a-l fi avut aproape ani mulţi. Marii artişti trăiesc atâta vreme cât opera lor rămâne vie. Iar Tiberiu Ceia ne va cânta, peste generaţii, de drag şi de dor. Drum luminat, dragă Tibi!”, a postat TVR Timişoara pe pagina de Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te