De ce sunt fixate ceasurile la 10:10 în magazine. Chestiuni interesante despre ceasurile de mână

DE Newsweek România | 09.07.2020 - 13:14

Ne sunt obiecte atât de familiare, încât am considera probabil că nu ne mai pot ascunde secrete. Și totuși, lumea ceasurilor de mână cuprinde multe informații interesante pe care puțini dintre noi le știu în totalitate.

SHARE

Din fericire, internetul aduce astfel de informații mult mai ușor împreună, la fel cum a cumpăra ceasuri bărbătești și ceasuri de damă a devenit atât de simplu în mediul online în prezent.  

Cele mai multe ceasuri indică ora 10:10 în imaginile promoționale  

Credeți în coincidențe? Poate ați observat, poate nu, că cele mai multe fotografii cu ceasuri de mână le prezintă pe acestea fixate la ora 10:10. La fel se întâmplă și în vitrinele multor magazine fizice de ceasuri pentru femei și ceasuri pentru bărbați.

Fie ele ceasuri casual, sport, business sau fashion, au în comun această așezare a limbilor la 10:10. Nu, nu este deloc o conincidență! Orarul și minutarul care arată ora zece și zece minute vor forma un zâmbet în această poziție se precizeaza in acest articol din blogul pretzmic.ro. Implicit, privitorul este binedispus, iar șansele de achiziție cresc.

Poate fi considerat un secret al comercianților, o strategie de marketing, acum dezvăluită public. Nu este nimic greșit desigur, toți ne bucurăm de zâmbete și de energie pozitivă.  

Cel mai probabil, aproape toate persoanele care află despre această strategie a producătorilor și vânzătorilor de ceasuri caută imediat online ceasuri de mână pentru a vedea fotografii și pentru a verifica informația.

Trebuie spus că nu este în niciun caz o regulă, pot fi și ceasuri ilustrate cu alte ore, însă se observă ușor că foarte multe dintre ceasuri indică ora 10:10 în fotografiile promoționale.

Ne referim desigur la ceasurile analogice, nu la cele digitale, unde ora este indicată direct cu cifre afișate pe ecran, ca pe computer sau ca pe telefonul mobil.  

Care este mâna la care se poartă ceasul în mod corect  

Dacă am face un sondaj în rândul utilizatorilor de ceasuri de mână, cel mai probabil cei mai mulți ar răspunde că este corect să porți ceasul la mâna stângă.

Și asta pentru că așa se poartă de obicei. În realitate însă, purtarea ceasului la mâna stângă nu este o regulă fixă, nu ține de corectitudine în utilizare, ci de confort, de partea practică. Regula este oarecum diferită: ceasul se poartă la mâna care nu este dominantă.  

Așadar, nu există purtare exclusivă la mâna stângă. Acest lucru se întâmplă de obicei doar pentru că cea mai mare parte a populației este compusă din persoane a căror parte dominantă este cea dreaptă - dreptaci.

Stângacii în schimb ar trebui să poarte ceasul la mâna dreaptă, le va fi mai comod. Este mai practic să verifici cât este ora la încheietura mâinii pe care o folosești mai puțin.

De fapt, un alt motiv este că ceasul va fi astfel mai bine protejat de murdărire sau de deteriorare. Situația este valabilă atât la ceasurile de damă, cât și la modelele de ceasuri bărbătești.  

Legătura dintre blugi și ceasuri  

Probabil că oricine a observat la foarte multe modele de blue jeans (blugi, în termenul românesc) faptul că există buzunar mic în partea din față, lateral, aproape de unul din buzunarele laterale principale.

S-ar crede că au rol mai mult de design, pentru că este dificil să introduci ceva înăuntru - poate doar o cheie sau niște monede.

Istoria spune însă faptul că acest buzunar a fost inventat de producătorii de blugi special pentru purtarea ceasului de buzunar, foarte popular în urmă cu mai bine de un secol.

Acele buzunare erau folosite atât pentru ceasuri, cât și pentru monele, mai spun datele online.

Legătura dintre blugi și ceasuri este confirmată inclusiv de unul dintre producătorii de top ai celebrilor pantaloni, practic inventatorul blugilor.

În prezent, evident că buzunarul nu prea mai este practic, dar este o parte de istorie și prezența sa a devenit o chestiune de stil.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te