Cum să vă surprindeți familia cu fotoliile extensibile

DE Newsweek România | 16.08.2023 - 11:04
Foto: Unsplash

Atunci când vă mutați la casă nouă sau vă doriți să vă modernizați locuința actuală, printre cei mai importanți pași se numără și redecorarea, nu-i așa?

SHARE

Chiar dacă e un proces stresant și obositor, tuturor ne place să ne gândim cum putem rearanja casa, astfel încât să fie și mai frumoasă. De aceea, în rândurile următoare, vrem să vă vorbim despre una dintre cele mai folositoare piese de mobilier, și anume fotoliul extensibil.

Când o piesă mai scumpă, cum ar fi o canapea extensibilă de 3 locuri, nu se încadrează în bugetul familiei, atunci fotoliul vă poate veni în ajutor în cele mai ingenioase moduri. În articolul de azi vă vom vorbi despre tipurile de astfel de scaune, despre materialele din care sunt confecționate și despre cum le puteți asorta simplu și ușor, oricărei încăperi. Să începem!

Fotoliul extensibil este popular printre români datorită versatilității și utilității sale. Cu o astfel de piesă de mobilier, nu numai că veți înfrumuseța cu stil și eleganță orice cameră, dar veți avea parte și de seri relaxante, alături de partener.

Ce poate fi mai plăcut decât să vă cufundați într-un scaun confortabil alături de persoana iubită, după o zi obositoare la birou, și să vă uitați fie la serialul preferat, fie să citiți o carte bună? Vă place cum sună, nu?

Ei bine, atunci rămâneți cu noi. În continuare vă vom prezenta cele două tipuri de astfel de fotolii, și anume cele simple, și cele cu recliner.

Tipuri de fotolii

Simple

Fotoliile extensibile simple au capacitatea de a se extinde doar la zona picioarelor. Ele își vor păstra spătarul fix, pentru ca dumneavoastră și cei dragi să vă puteți întinde picioarele fără griji.

Sunt alegerea perfectă pentru sufrageriile cu spațiu limitat, unde nu ar încăpea o canapea, sau pentru cele mai spațioase unde, pe lângă canapeaua din prim plan, vreți să organizați un colț de citit sau de privit pe geam, stând în fotoliu.

Aveți o mulțime de posibilități în care puteți folosi aceste piese de mobilier. Tot ce vă rămâne de făcut este să vă hotărâți cum vreți să amenajați camera în cauză și unde le veți poziționa.

Cu recliner

Fotoliile cu recliner sunt ceva mai speciale, deoarece aduc un plus sporit de confort atunci când sunt folosite. Deși sunt puțin mai costisitoare decât modelul soră de mai sus, fotoliile cu recliner vă vor aduce relaxare pe deplin.

Recliner-ul este un sistem ce va permite ca spătarul scaunelor să se lase pe spate, până la poziția pe care o considerați dumneavoastră potrivită, și astfel, să puteți chiar dormi în scaune.

Aceste fotolii se mai găsesc și sub denumirea de fotolii pat, perfecte pentru o persoană, sau poate chiar două, în funcție de dimensiuni.

Chiar și dacă vă hotărâți asupra acestui model, tot nu veți ajunge la același nivel de cheltuială ca în cazul canapelei. De aceea, vă sfătuim să navigați mediul online, pentru a vedea toate modelele de fotolii disponibile și a vă bucura familia cu o nouă piesă de mobilier.

Materiale

Materialele din care aceste tipuri de fotolii sunt confecționate variază, ca umplutură a pernelor, între spumă poliuretanică – ce oferă un șezut ferm, fibre sau amestecuri de bureți și fibre – ce oferă un șezut moale și un grad ridicat de confort, sau pene naturale – ce vă dau posibilitatea să vă cufundați cu totul în scaun, pentru relaxare sporită.

Cât despre materialele regăsite la exterior, le putem aminti pe cele textile, tip tapițerie – ce vă permit să vă jucați cu imaginația dumneavoastră prin culorile și texturile lor variate, microfibra – material ușor de curățat și îngrijit, sau pielea ecologică – poate printre cele mai populare materiale, pentru durabilitatea sa.

Alegeți materialul perfect pentru familia dumneavoastră în funcție de nevoile pe care le aveți și criteriile cum ar fi animalele sau copiii mici. În final, vă veți bucura cu toții de confort pe deplin.

Cât despre potrivirea în spațiul locuibil, trebuie să alegeți fotoliul extensibil preferat în funcție de design-ul interior al camerei și culorile care primează. Dacă vă place design-ul rustic și montan, atunci puteți alege un fotoliu de piele sau textil, în culori maro sau bej.

Dacă sunteți mai înclinat către design-ul modern, de tip industrial, atunci un fotoliu gri sau negru se va potrivi de minune. Iar dacă vă place design-ul minimalist, mediteranean sau clasic, culoarea crem se va preta oricărei încăperi. Acum, nu mai trebuie decât să achiziționați scaunul preferat și să-l asortați după nevoi.

Iată că am ajuns la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos în alegerea unui fotoliu demn de toate laudele. Veți vedea că această achiziție va merita, în special atunci când persoanele dragi dumneavoastră se vor relaxa, zâmbind.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te