VIDEO Cum să ai o grădină plină de flori și nu de buruieni. Cunoaște „adversarul” ce te invadează

DE Bianca Iosef | Actualizat: 15.09.2022 - 15:47

În grădina sau curtea dumneavoastră nimic nu crește mai repede decât buruiana. Cu ajutorul uneltelor potrivite, prin plivitul regulat și câteva trucuri, veți învinge și acest inamic.

SHARE

Știați că buruienile din grădina dumneavoastră vă pot spune multe despre condiția solului din grădină? Buruienile vă pot ajuta să îmbunătățiți solul din grădină, pentru a evita astfel apariția lor pe termen lung.

Ce vă arată buruiana

Pe pământul dumneavoastră se răspândesc cu precădere piciorul-cocoșului sau pirul? Acestea sunt buruieni cu rădăcini tenace, care cresc pe pământ compactat. În acest caz, solul dumneavoastră necesită o mai bună aerare.

Citește și: De la ce bancă poți retrage bani din bancomat fără să introduci cardul. Ajunge să ai mobilul la tine

Măcrișului mititel îi plac solurile acide – solul dumneavoastră are neapărat nevoie de calciu.

Citește și: VIDEO Ce tancuri ar urma sa livreze Germania în Ucraina pentru înfrângerea totală a lui Putin

Răcovina și urzica reprezintă un indiciu pentru soluri bogate în humus și nutrienți. Acolo este locul ideal pentru culturile de legume din grădina dumneavoastră.

Nu vedeți altceva decât buruieni?

Specialiștii spun cum puteți ține buruienile sub control. Dar mai întâi trebuie să știți cu ce vă confruntați.

Buruieni cu rădăcini pivotante: în cazul buruienilor cu rădăcină, cum ar fi coada-calului, piciorul-cocoșului, urzica, păpădia, pălămida, dragaveiul, troscotul, pirul, Aegopodium podagraria (piciorul caprei) și volbura, este important ca acestea să fie scoase de la adâncime și dezgropate pentru a îndepărta complet rădăcina. Buruienile cu rădăcină pivotantă presupun un efort considerabil din partea dumneavoastră – sunt plante perene, nefiind atât de simplu de doborât.

Buruienile care se înmulțesc prin semințe: sunt de obicei plante erbacee anuale, dar cresc foarte repede și răspândesc un număr enorm de semințe aduse de vânt care pot germina în sol o perioadă îndelungată. Cu toate acestea, buruienile care se răspândesc prin semințe pot fi plivite foarte ușor.

Proceduri pentru combaterea buruienilor

Specialiștii spun că la amenajarea unei grădini noi puteți lua multe măsuri preventive pentru a vă scuti ulterior de neplăcuta sarcină de plivire a buruienilor:

Înveliș de mulci- un înveliș din scoarță ornamentală, pietriș, așchii sau rumeguș sub copaci, trandafiri și tufe nu lasă nicio șansă buruienilor aflate în stadiul germinativ. Învelișul de mulci poate fi util și între rândurile de legume și pentru vegetația permanentă.


Folie de mulci- foliile netransparente au două avantaje: suprimă buruienile și mențin căldură pentru creșterea plantei. Utilizați folii reutilizabile sau chiar degradabile pentru a evita poluarea suplimentară a mediului nostru.

Plante târâtoare- cultivați plante care nu dau nicio șansă buruienilor. Așa-numitele plante târâtoare formează un înveliș vegetal dens și permanent. Aveți o suprafață mai mare pe care doriți să o acoperiți? Există atunci covoare pentru culturi de acoperire deja înrădăcinate care se așază de-a latul pantei precum gazonul rulant – pentru succes rapid.

Plantare adecvată- asigurați-vă că plantele dumneavoastră se află în locul potrivit – buruienile pun stăpânire pe plantele fără vigoare. Asigurați o creștere sănătoasă a plantelor ca să fiți scutit de un efort suplimentar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te