Cum îți poți îmbolnăvi grav câinele la o banală plimbare în parc. 5 lucruri de care să îl ferești

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.10.2023 - 20:44
Cum îți poți îmbolnăvi grav câinele la o banală plimbare în parc - Foto: Pexels / Lauren Whitaker

Îți poți îmbolnăvi mortal câinele la o banală plimbare în parc. Dacă îl lăsați liber poate ingera anumite substanțe naturale pe care le poate găsi pe jos.

SHARE

Câinii sunt adesea ca niște copii mici: nu-i poți scăpa din ochi nici măcar o clipă, ca nu cumva să facă vreo prostie. Acest pericol este și mai mare în timpul plimbărilor - mai ales dacă animalul dvs. de companie are tendința de a ronțăi și linge tot ce se află pe jos.

Cum îți poți îmbolnăvi grav câinele la o banală plimbare în parc

Unele substanțe naturale și artificiale pot ajunge la îndemâna imediată a câinelui dumneavoastră, mai ales toamna, iar ingestia poate fi fatală.

Citește și: Rasă de câine la un pas de a fi interzisă după ce a atacat mai mulți oameni. Unde se întâmplă

Antigel

Poate cea mai gravă dintre substanțele chimice folosite toamna și iarna este antigelul pentru mașini. Este suficient să se verse puțin dintr-o mașină pe stradă, iar câinele dumneavoastră îl poate găsi în timp ce se plimbă.

Citește și: O fetiță dată dispărută e găsită dormind lângă doi câini într-o pădure. Cum i-au salvat viața

 Are un gust dulce și este foarte gustos pentru animalele de companie, dar glicolul pe care îl conține este extrem de toxic; chiar și cantități relativ mici pot provoca leziuni renale grave și chiar moartea.

Citește și: VIDEO O tânără de 21 de ani trăiește ca un câine: e plimbată în lesă și latră

Cel mai evident simptom al otrăvirii este confuzia - câinele se comportă ca și cum ar fi beat. Dacă observați acest lucru, contactați imediat medicul veterinar, deoarece cu cât trece mai mult timp între ingerarea etilenglicolului și începerea tratamentului, cu atât șansele de supraviețuire ale animalului sunt mai mici.

Raticide

Pe măsură ce se apropie vremea rece, din ce în ce mai multe rozătoare caută adăpost în climatele mai calde, iar proprietarii de locuințe folosesc adesea o varietate de exterminatori pentru a controla acest lucru.

Nu permiteți niciodată câinelui dumneavoastră să alerge pe scări în fața dumneavoastră și să se apropie de o capcană care conține otravă. Din fericire, expunerea la unul dintre acești agenți nu reprezintă o problemă în majoritatea cazurilor, dar expunerea continuă poate afecta capacitatea de coagulare a animalului.

Frunze și nuci căzute

Majoritatea câinilor adoră să alerge prin frunze și să se scufunde în grămezile de frunze. Dar aveți grijă: frunzele pot găzdui bacterii și mucegai, care pot provoca probleme gastrointestinale dacă sunt ingerate. Dar acesta nu este singurul lucru la care trebuie să fiți atenți.

Fructele căzute pot fi, de asemenea, o sursă de pericol în timpul plimbărilor. Dacă animalul dvs. de companie găsește o nucă spartă, cu siguranță se va năpusti asupra ei cu poftă.

Mâncatul nucilor în sine nu ar fi o problemă dacă acestea nu sunt mucegăite. Bucățile ascuțite și ascuțite pot provoca leziuni la nivelul stomacului și al intestinelor.

Castane

Deși, de obicei, câinii nu caută în mod activ oportunitatea de a mânca castane, curiozitatea poate face ca animalul dvs. de companie să pună fructul în gură în timpul unei plimbări de toamnă.

Deși cazurile grave de otrăvire sunt rare, ingestia de castane poate provoca iritații ale mucoasei bucale, salivație, vărsături, diaree și dureri abdominale. Ingerarea cojilor și a semințelor de castane poate duce la obstrucție intestinală.

Ghindele

La fel ca și castanele, ghindele pot fi un pericol pentru câini. Acidul din fructe poate provoca simptome neplăcute pentru câini; ingerat în cantități mari, poate afecta ficatul și rinichii, dar ghindele ingerate pot duce și la blocaj intestinal.

 Dacă animalul dvs. de companie prezintă vărsături, diaree, dureri abdominale, letargie și a mai scotocit în trecut în frunze, consultați medicul veterinar cât mai curând posibil. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te