VIDEO Concluzia unei familii din Târgoviște după 9 zile în Halkidiki: „Mai ieftin decât pe Litoral”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 24.06.2022 - 17:44
VIDEO Concluzia unei familii din Târgoviște după 9 zile în Halkidiki: „Mai ieftin decât pe Litoral” / Grecia de Weekend
Siviri / Foto: Forum Halkidiki, Facebook
Siviri / Foto: Forum Halkidiki, Facebook

O familie din Târgoviște a petrecut o vacanță de nouă zile în Siviri, un sătuc pitoresc de pe brațul Kassandra a peninsulei Halkidiki, și a povestit experiența pe grupul de Facebook „Forum Halkidiki”, făcând și o comparație cu litoralul românesc.

SHARE

„Am revenit acasă, după vreo nouă zile în Bulgaria și Grecia. La dus, așa cum am amintit anterior, Ruse - Sofia - Bansko (o noapte aici) - Ilinden - Siviri (8h de condus lejer prima zi, 4h a doua, din Bansko în Siviri). Drumul de întoarcere, ieri, plecat la aproximativ 11.30 - 12 din Siviri, ajuns acasă la 23.50, în Târgoviște, prin cea mai iubită vamă de către români, Kulata. Din fericire, balamucul era pe sensul spre Grecia, cu cozi infernale, atât lângă vamă, km buni, cât și pe partea cu lucrări din Bulgaria. În plus, vreo 15-20 de minute pierdute după ce un camion cu număr de Bihor a urcat fix în mijlocul unui giratoriu, chiar la finalul porțiunii de drum național unde revii pe autostrada Struma.

Citește și: Românii „încing” Google căutând vacanțe. Grecia, Turcia și Bulgaria, în topul destinațiilor de vară

Impresii: drumul e bun spre foarte bun, din cei 890 km Siviri - Târgoviște cam 530 pe autostradă. Politie - nu am văzut, cu excepția unui echipaj la 2 km de casă și a celor din vama Kulata.

Ca și bilă neagră, multe mașini de Ro care depășesc pe linie continuă, nu respectă limitările de viteză de 60 la intersecții cu drumuri secundare în Bulgaria sau pur și simplu nu acordă prioritate. Apoi se plânge lumea pe forumuri că sunt răi polițiștii și că dau amenzi aiurea.

Citește și: VIDEO Cu cât s-a scumpit vacanța în Thassos: Drumul costă minimum 200 €, mâncarea - 350 €/persoană



La vama cu Bulgaria, nu înțeleg de ce nici noi, ca și stat, nici ei, nu introducem plata online a taxei de pod. Timp pierdut, nervi, coadă, pentru ce?! De amintit aici că la ieșire din România podul e 16 lei, iar la revenire în țară din Bulgaria, 4 leva, adică 10-11 lei. Ce-i drept, bulgarii modernizează acum partea lor, dar doar la nivel de strat de asfalt.

În rest, cu bune, cu rele, grecii știu să facă turism, segmentul ăsta e important în economia statului lor. Iar câtă vreme un sejur la ei, cu una sau două mese incluse, plus drumul, chiar și cu actualele scoruri, plus servicii ok, va fi per total mai ieftin decât pe litoralul nostru, o să revin. De Bulgaria nu mai zic, de vreo 7-8 ani nu a fost vară să nu trec pe acolo”, a postat utilizatorul Ionuț Marin pe Forum Halkidiki. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te