Cinci destinații și două „mixuri“, pentru un Revelion exotic

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 07.12.2018 - 08:16
Kuala Lumpur o metropolă a contrastelor, adăpostește unele dintre cele mai spectaculoase clădiri din lume, turnurile Petronas

Pentru a petrece un Revelion altfel, a scăpa de zăpadă și frig și a descoperi lumea, nu trebuie să vă transformați în Cristofor Columb sau Magellan.

SHARE

Există o mulțime de destinații exotice, de unde vă puteți întorce acasă bronzați și cu bateriile încărcate pentru a începe noul an în forță, la tarife apropriate și, în unele cazuri, chiar mai accesibile decât ofertele de Revelion în stațiuni din România. 

În topul destinațiilor însorite pentru Revelionul 2019 se află Malaezia, Dubai, Bali, Thailanda și Mexic. Dar, bineînțeles, pentru un plus de aventură și distracție puteți opta și pentru „mixuri“ de destinații, alegând, de exemplu, să combinați Kuala Lumpur (Malaezia) cu Bali (Indonezia) sau Phuket (Thailanda).

Templul Ulun Danu, Bali


Aventura poate începe în Kuala Lumpur, o metropolă a contrastelor, fondată abia în 1850, ca oraș minier, care astăzi adăpostește unele dintre cele mai spectaculoase clădiri din lume. De pe lista obiectivelor n-ar trebui să lipsească turnurile gemene Petronas, care mulți ani au deținut recordul de înălțime, sau Menara KL Tower, un turn în care vizitatorii pot urca până la 276 metri înălțime, pentru o panoramă uluitoare asupra orașului. Iar, înainte de a părăsi capitala malaeziană, turul licuricilor Kuala Selangor și o întâlnire cu maimuțele argintii sunt obligatorii. Apoi, sejurul continuă pe „insula zeilor și a demonilor“. Bali este un paradis exotic renumit pentru terasele plantate cu orez, plajele fascinante, cu nisip alb sau negru, vulcanic, și natura tropicală luxuriantă. Vulcanul Batur este încă activ si este musai să bifați o vizită în Pădurea Maimuțelor, din apropiere de Ubud, precum şi una la templul Tanah Lot, dar şi o plimbare cu elefantul prin junglă. De masajul balinez și tratamente Spa, nici nu mai vorbim…

Dubai

Al doilea exemplu de „mix“ de Revelion 2019 pornește tot din Kuala Lumpur, dar schimbă Bali-ul cu insula thailandeză Phuket. Phuket-ul este cea mai mare insulă a Thailandei și una dintre cele mai populare destinații de vacanță. Serviciile hoteliere sunt la cel mai înalt nivel, iar tentațiile gastronomice sunt aproape irezistibile. Distracția este și ea la ea acasă, iar paradisul subacvatic îi va impresiona și pe cei mai cârcotași. Este suficientă o mască de snorkeling pentru a nu simți cum zboară timpul.

Kamala Beach, Phuket, Thailanda


Revelionul în Mexic este și el o alternativă interesantă și vibrantă. Sejurul debutează, de obicei, în Mexico City. După ce luați pulsul orașului, vă desfătați cu preparatele culinare aromate și bine condimentate, ciocniți un pahar cu șampanie la cumpăna dintre ani în El Zocalo (Piața Constituției) și luați un prim contact cu civilizația aztecă la templul Tenochtitlan, vacanța continuă pe vestita plajă din Acapulco și, bineînțeles, în cluburile, barurile și cazinourile din orașul despre care se spune că nu doarme niciodată. 

Piramida El Castillo, Mexic


În același timp, Dubai-ul are puterea și resursele să vă relaxeze și să vă ofere o paletă bogată de experiențe pe care nu le veți uita cu una, cu două. „Emiratul superlativelor“ este o destinație cunoscută pentru shopping și relaxare, dar este și un loc perfect pentru vacanța cu copiii. Există locuri de joacă super-amenajate, precum KidsZone-ul din The Market Mall, iar parcurile acvatice Wild Wadi și Aquaventure, de exemplu, sunt într-adevăr spectaculoase.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te