Cimentul lui Columbeanu ar fi putut reconstrui Bucureștiul. Afacerea, propusă lui Sorin Oprescu

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.05.2022 - 19:32
Cimentul lui Columbeanu ar fi putut reconstrui Bucureștiul. Afacerea, propusă lui Sorin Oprescu / wowbiz

Cunoscutul om de afaceri cu un parcurs incredibil atât din punct de vedere financiar, cât și sentimental și-a așternut povestea vieții într-o carte. Mia multe pasaje sunt dedicate întâlnirii cu Sorin Oprescu, condamnat săptămâna aceasta la pușcărie.

SHARE

Se pare că, până să se întâlnească față în față la alegerile pentru funcția de primar al Capitalei, în 2012, cei doi s-au cunoscut într-un cadru inedit, prin intermediul unui agent.

Citește și: FOTO&VIDEO Exerciții militare desfășurate de NATO în Europa, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina

 

"Îi propuse să i-l aducă la Izvorani la o demonstrație live cu noile sale materiale de construcții minune pe un cunoscut de-al lui, libanez, fosta mână dreaptă pe construcții a fostului prim-ministru, Rafic Hariri, asasinat la Beirut în 2005 și acum șef operațional al celei mai mari firme din domeniu de acolo. Dar îi spuse că avea și libanezul o mică rugăminte.

Citește și: VIDEO Avioane americane EA-18G Growler, misiune de poliție aeriană la granița Ucrainei. Atacă mortal


Dacă tot venea la București, să fie și el primit la proaspăt alesul Primar al Capitalei, Sorin Oprescu, ca să îi prezinte un proiect interesant pentru locuitorii ei. Jumnătate de oră, nu mai mult. Deși nu îl cunoștea pe Oprescu și nici habar n-avea pe-atunci că peste patru ani avea să candideze împotriva lui, lui Ili nu-i fu greu ca printr-un prieten să-i organizeze libanezului prezentarea în biroul domnului director din Primărie.", potrivit wowbiz.ro. 

Despre ce afacere ar fi vorba

Acum mai mulți ani, Irinel Columbeanu s-a imprumutat cu 7 milioane de euro de la banci  pentru a deschide o fabrica de ciment in Gorj, la Targu-Carbunesti, acesta girand cu mai multe apartamente din Bucuresti, cateva terenuri, plus alte bunuri din vila de la Izvorani.

 
El pretinde a ca a facut o descoperire revolutiuonara, un nou tip de ciment, botezat „Columbeanit”, mai ieftin si mai bun decat tot ce aparuse pe piata.

Irinel Columbeanu și Sorin Oprescu au candidat pentru aceeași funcție în 2012


În anul 2012, Sorin Oprescu a candidat pentru funcția de edil al Capitalei, împotriva lui Irinel Columbeanu. Cel care a câștigat alegerile a fost doctorul care, în prezent, conform informațiilor de ultimă oră a fost condamnat, chiar ieri, la 10 ani și 8 luni de închisoare. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.