Afară din marile orașe. Cele mai reconfortante locuri de pe Pământ pentru o vindecare naturală

DE Eileen Falkenberg-Hull, Nicole Wakelin | Actualizat: 27.05.2023 - 12:17
Sensei Lānai, Koele, Hawaii
Tswalu Kalahari, Van Zylsrus, Africa de Sud
Maya Tulum, Tulum, Mexic
Izvoarele termale ale castelului, Morrisville, Arizona
Rythmia Life Advancement Center, Guanacaste, Costa Rica
The Gainsborough Bath Spa, Bath, Anglia
Foristis, Brixen, Italia
Izvoarele termale din Pamukkale, Denizli, Turcia
Mandapa, o rezervație Ritz-Carlton, Ubud, Indonezia
Uluru/Ayers Rock, Alice Springs, Australia
Yakushima, Insulele Ōsumi, Japonia

Agitația din viața cotidiană este suficientă pentru a crea tensiune doar gândindu-ne la ea. În acele momente, găsirea liniștii în Mama Natură pare, ei bine, „naturală“ - iar cea mai recentă tehnologie este exact ceea ce s-ar putea să nu vă doriți.

SHARE

Destinațiile de vindecare naturală vă ajută să lăsați deoparte zgomotul și să vă concentrați pe relaxare, cu tehnici - sau în locuri - care există de veacuri.

Fie că este vorba de o baie străveche, de explorarea unei păduri primordiale sau de un tratament oferit de un vindecător spiritual, aceste locuri au ceva pentru fiecare dintre oaspeții lor interesați de wellness. - Eileen Falkenberg-Hull și Nicole Wakelin pe hartă

01. Aliniere de lux

Sensei Lānai, Koele, Hawaii

În această stațiune construită în parteneriat cu grupul Four Seasons, situată într-un mediu izolat și înconjurată de un peisaj luxuriant, oaspeții se pot cufunda într-o experiență de lux.

Cei care au peste 16 ani se pot înscrie în Programul de bunăstare optimă sau la Experiența Sabatică, care sunt concepute pentru a liniști mintea și corpul, aliniind biomarkerii și practicile zilnice.

02. Liniște lângă plajă

Maya Tulum, Tulum, Mexic

Această stațiune există cu mult înainte ca Tulum să devină cunoscut ca un loc la modă pentru wellness. Pentru găsirea unei liniști profunde, oaspeții se pot bucura de spiritualitate sau de o terapie prin biomagnetism.

Meditația Portal of Light din cadrul stațiunii este o combinație de hipnoză, masaj de relaxare și curățare energetică, combinată cu Reiki.

03. Imersiune termală

Izvoarele termale ale castelului, Morrisville, Arizona

Izvoarele termale cuibărite în deșert, la nord de Phoenix, în Munții Bradshaw, servesc locuitorilor din zonă în scopuri medicinale de mii de ani. Izvoarele minerale naturale dispuse pe trei niveluri își întâmpină oaspeții în această stațiune istorică și oferă apă pentru imersiuni de la 30º până la 41ºCelsius, ca parte a unui refugiu wellness.

04. Resetare naturală

Rythmia Life Advancement Center, Guanacaste, Costa Rica

Acest refugiu spiritual all-inclusive, cu licență medicală, din nord-vestul Costa Ricăi, este cunoscut mai ales pentru găzduirea unui program de curățare mentală și fizică de șapte zile.

Cazările de lux de la Rhythmia se asociază cu seminarii susținute de lideri de opinie, mese organice de la o fermă, o ceremonie de mișcare, o ceremonie de vindecare, cură hidrocolonică, cursuri de yoga, cursuri de respirație ritmică și evaluări medicale.

05. Relaxare romană

The Gainsborough Bath Spa, Bath, Anglia

Celții și romanii au folosit apele termale ale orașului antic Bath înainte ca vizitatorii moderni să le descopere pentru proprietățile lor vindecătoare și calmante.

Gainsborough Bath Spa este singurul hotel din Marea Britanie cu acces direct la ape. Acesta oferă oaspeților posibilitatea de a se răsfăța cu un „Circuit Bath“ de o oră, care oferă accesul în trei bazine.

06. Comuniune cu natura

Foristis, Brixen, Italia

Acest refugiu conceptual de cinci stele pentru wellness, situat în inima Munților Dolomiți, se află la o altitudine de 5.900 de metri deasupra nivelului mării și, în fiecare zi, le oferă oaspeților o incursiune în natură - apă de izvor pură, soare din abundență, climă blândă și aer curat.

Tratamentele spa se axează pe elemente naturale: aer, apă, soare și climă. Există, de asemenea, o cascadă de gheață, o baie de aburi și o piscină cu apă de munte Plose.

De asemenea, este disponibil un curs de Wyda Yoga, care era folosit de celții care locuiau în zonă.

07. Plutește în bumbac

Izvoarele termale din Pamukkale, Denizli, Turcia

Numele acestor izvoare se traduce prin Palatul de bumbac. Și este exact cum arată, datorită apelor bogate în calcar. Bazinele albe, terasate, din travertin creează un peisaj suprarealist, care este popular printre vizitatori de mii de ani.

Puteți vedea chiar și rămășițele unor clădiri greco-romane alături de formațiunile naturale create de apa termală. Se spune că o baie în piscină oferă multe de beneficii pentru sănătate - de la ameliorarea erupțiilor cutanate, la probleme circulatorii și multe altele - așa că pregătește-te pentru o baie.

08. Serenitate în savană

Tswalu Kalahari, Van Zylsrus, Africa de Sud

Tswalu este o poartă de acces către natura sălbatică a Africii de Sud, fiind amplasată în cea mai mare rezervație privată din țară. Stațiunea oferă experiențe imersive cu ajutorul peisajului natural, permițându-și luxul spațiului pentru recalibrare și reconectare.

După o noapte petrecută în paturi suprapuse, oaspeții sunt invitați să se răsfețe cu oferta de masaje a spa-ului, care include tratamente în aer liber cu materiale din peisajul deșertului Kalahari din jur, cum ar fi nisipul roșu al dunelor, cristale minerale și fibre botanice.

09. Atingere vindecătoare

Mandapa, o rezervație Ritz-Carlton, Ubud, Indonezia

Sanctuarul de lux este așezat de-a lungul râului Ayung și se oferă acces la împrejurimi pentru inspirație.

Printre experiențele unice de wellness oferite se numără o sesiune cu vindecătorul orb Ibu Ketut Mursi, care folosește conștiința și atingerea pentru a evalua și a ajuta în probleme fizice și emoționale.

 Împreună cu asistenta sa, lucrează pentru a realinia energiile blocate prin muncă corporală și reflexologie.

10. Moment de reflecție

Uluru/Ayers Rock, Alice Springs, Australia

Cu o înălțime de 348 metri și o lățime de 863, acest sit are o semnificație spirituală pentru aborigeni și este un loc popular de reflecție. Ar putea fi tentant să vă cățărați, dar aborigenii ar prefera să vă țineți picioarele pe pământ și, pur și simplu, să admirați stânca cu mintea, inima și ochii.

Deoarece este la cinci ore de mers cu mașina de cel mai apropiat oraș, Alice Springs, planificați o excursie de o noapte, fie cu cortul, fie într-o stațiune locală, ceea ce vă va oferi, de asemenea, șansa de a vă bucura de un răsărit și un apus de soare uimitor.

11. Meditație primară

Yakushima, Insulele Ōsumi, Japonia

Pădurile vindecătoare japoneze vă permit să vă reorientați mintea și corpul în cadrul shinrin-yoku (cunoscută și sub numele de baie în pădure).

Acest peisaj insular, plin de verdeață, este o pădure primitivă în care puteți găsi cedri japonezi vechi de peste 1.000 de ani, numiți Yakusugi.

Explorați kilometri de trasee cu priveliști incredibile - de la defileuri, la munți - în ecosistemul divers, unic pentru flora, păsările și mamiferele sale numeroase și variate. Faceți un pas înapoi, în timp, și întineriți-vă sufletul în timp ce vă plimbați prin această pădure mistică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te