Cele mai interesante femei din lume

DE Kathleen Rellihan | Actualizat: 24.10.2020 - 11:54
Kellee Edwards - Prima femeie de culoare cu emisiune de călătorii

Aceste femei sălbatice în viața reală au aruncat pe fereastră prudența și tot ce era convențional până atunci.

SHARE

Așa au făcut primele femei care au călătorit singure în SUA cu motociclete; prima femeie care a atins cele mai înalte vârfuri montane de pe fiecare continent; prima femeie de culoare care a fost gazda unei emisiuni de călătorie, zburând cu propriul avion către insule îndepărtate din întreaga lume.

Pandemia actuală ne-a făcut și mai mult să înțelegem cât de importantă este libertatea de a călători. Datorăm mult acestor femei care au pregătit calea pentru toate aventurile noastre - chiar și cele care urmează să vină.

Surorile Van Buren - Motociclistele sufragete

Din New York City, la San Francisco

Surorile Augusta și Adeline Van Buren au fost primele femei care au mers cu motocicleta solo în SUA continentală, în 1916.

O călătorie care s-a întins peparcursul a  60 de zile și 5.500 de mile. Plimbarea lor de-a lungul țării a demonstrat că femeile pot fi la fel de buni curieri militari pentru a transmite rapoartele de informații din Primul Război Mondial precum bărbații.

Nellie Bly - Jurnalista globe-trotter

Hoboken, New Jersey

Pionieră a jurnalismului american, luptătoare pentru drepturile femeilor, Nellie Bly a petrecut 10 zile în infamul azil pentru femei din insula Blackwell din New York, pentru a realiza o investigație.

Este, de asemenea, cunoscută pentru că a bătut recordul „în jurul lumii în 80 de zile“, inspirat din romanul lui Jules Verne.

În 1889, ea a ocolit globul cu vaporul, trenul, ricșa, calul și măgarul în doar 72 de zile.

Bessie Coleman - Prima femeie pilot de culoare

Le Crotoy, France

„Aerul este singurul loc liber de prejudecăți“, a spus americanca Bessie Coleman, prima femeie de culoare care și-a câștigat permisul de pilot.

Când a făcut-o, în Franța, în 1921, a fost, de asemenea, prima persoană de culoare care a obținut o licență internațională de pilot.

De origine afro-americană și nativă americană, „Regina Bess“, așa cum era cunoscută, a efectuat cascadorii aeriene și a strâns fonduri pentru o școală de zbor afro-americană.

Krystyna Chojnowska-Liskiewicz - Prima femeie care a navigat singură în jurul lumii

Insulele Canare, Spania

A durat doi ani, dar căpitanul de marină polonez și inginer specializat în construcția de nave a devenit prima femeie care a navigat solo în jurul lumii, completând circuitul în 1978.

A suportat o criză de pietre la rinichi și condiții perfide prin Marea Barieră de Corali. „Prima Doamnă a Oceanelor“ a navigat singură 28.696 mile, peste cele șapte mări.

Kellee Edwards - Prima femeie de culoare cu emisiune de călătorii

Din Indonezia, în Alaska

Supranumită „Cea mai interesantă femeie din lume“ de revista Outside, Kellee Edwards, gazda emisiunii Insulele Misterioase de pe postul tv Travel, este pilot autorizat și scafandru expert. Zboară pe insule îndepărtate pentru aventuri cu multă adrenalină.

Acestea includ explorarea peșterilor indoneziene cu mii de corpuri îngropate, scufundări cu scafandri matriarhali în Coreea și pilotarea unei aeronave în lanțul aleutian temperat din Alaska.

Aloha Wanderwell- Prima femeie care a condus un autoturism în jurul lumii

Nisa, Franța

„Fata care a călătorit cel mai mult din lume“, Aloha Wanderwell a trăit o viață de film de aventuri: pe parcursul unei expediții de șapte ani,  a condus pe șase continente la volanul unui model Ford T.

Avea doar 16 ani în 1922, când s-a alăturat unei caravane de automobile care înconjura globul și a devenit rapid atât vedeta, cât și regizorul filmelor înregistrate pe tot parcursul expediției, alături de maimuța ei de companie.

Junko Tabei - Prima femeie care a cucerit Everestul

Munții Himalaya, Nepal

Această alpinistă pionier din Japonia i-a sfidat pe negaționiștii care i-au spus să „rămână acasă și să curețe casa“, devenind în 1975 prima femeie care a urcat pe vârful muntelui Everest, cel mai înalt din lume.

Apoi, a făcut traseul „Șapte Vârfuri“, cel mai înalt munte de pe fiecare continent, și a fost prima femeie care i-a cucerit pe toți.

Barbara Hillary - Prima femeie de culoare care a cucerit ambii Poli

Polul Nord și Sud

Sfidând stereotipurile de vârstă și de rasă, aventuriera afro-americană Barbara Hillary a fost prima negresă care a călătorit atât la Polul Nord, cât și la Polul Sud, unde a ajuns la vârsta de 75 de ani și respectiv 79 de ani - după ce a supraviețuit cancerului de sân în anii ‘20 și cancerului pulmonar în anii ’60.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te