Cele mai comune mituri din lumea cazinourilor

DE Adrian Costin | Actualizat: 15.06.2022 - 12:27
Foto: NWR
Foto: NWR

 Lumea cazinourilor este una aparte, inspirând numeroase producții cinematografice și cărți de succes. De aici au pornit și foarte multe mituri.

SHARE

Poveștile nu sunt dezvoltate, însă, numai de scenariști, ci și de jucători. Unii dintre aceștia cred în teorii ale conspirației mai mult decât ar fi cazul, astfel că recepționează și transmit mai departe mituri, mai vechi sau mai noi. Cele mai multe dintre legende se referă la câștiguri și la raportul de șanse dintre „casă” și clienții cazinourilor. Iată șase dintre cele mai comune mituri.

Cazinourile nu plătesc câștigurile mari

Dacă intri pe un forum de gambleri, cu siguranță că vei vedea un mesaj de genul „am prins un câștig mare, dar, când am vrut să retrag banii, cazinoul a invocat diverse scuze pentru a nu plăti”. O asemenea situație nu poate apărea în cazul operatorilor licențiați de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Dacă jucătorul nu încalcă în vreun fel regulamentul cazinoului, atunci el va primi cu siguranță banii cuveniți, până la ultimul leu, după reținerea impozitului aferent. „Mitul” poate fi adevărat atunci când jucătorul reușește să își deschidă cont la unul dintre operatorii aflați pe lista neagră. Atunci, nu numai că e posibil să nu își primească banii, dar mai ia și o amendă de până la 10.000 de lei.

Ai șanse mai mari de reușită la un cazino cu mulți clienți

În principiu, afirmația pare logică. Cu cât sunt mai mulți jucători, cu atât mai mare este fondul de premiere, pentru că acolo merge o parte din fiecare miză plasată, conform procentului indicat de Payout. Pe de altă parte, fiecare jucător are șanse egale de câștig, indiferent de miza plasată. Așadar, șansele de a câștiga se împart în mod egal la numărul de jucători. Pe același principiu, nu se poate spune că este mai bine să joci dimineața, la prânz, seara sau noaptea.

Poți folosi strategii pentru a mări șansele de câștig la sloturi

Acest mit este cu siguranță fals. Sloturile sunt cele mai populare jocuri de cazino pentru că sunt simple, pentru că spun o poveste și pentru că, teoretic, pot aduce câștiguri mari. Pe de altă parte, nu există nicio logică în rezultatul unei runde. În momentul în care ai dat click pe butonul „rotire”, se pune în funcțiune mecanismul Random Number Generator care decide ordinea în care se opresc simbolurile pe role. Așadar, nu poți anticipa deznodământul unei învârtiri în funcție de ce s-a întâmplat în rotirile precedente și nu te poți baza pe nicio cotă. Drept urmare, nu are niciun sens să încercă să folosești strategii de pariere la păcănele.

Rundele gratuite nu aduc profit

Unii jucători au așteptări prea mari de la rundele gratuite. Dacă aceste așteptări nu sunt îndeplinite, ei ajung la concluzia că învârtirile primite „din partea casei”, în urma unui bonus de bun venit casino sau a altei oferte promoționale, nu aduc câștiguri precum cele jucate din fondurile proprii. Nici această teorie nu este adevărată. Softul sloturilor nu percepe diferențe între aceste două tipuri de învârtiri. Așa cum găsești mulți care să susțină mitul, există alți pasionați de păcănele care îți pot spune că au făcut un profit frumos de pe urma rotirilor gratuite cash primite cu diverse ocazii.

Payout-ul sloturilor poate fi modificat

Payout-ul (Return to Player) stabilește ce procent din mizele totale plasate de jucători se întoarce la aceștia sub formă de câștiguri. Valoarea acestuia este stabilit de producătorul jocului și, de obicei, este afișată în secțiunea „Info”. Payout-ul mediu al păcănelelor online este de 95%, iar în offline este de 80%. Cine susține că el poate fi modificat se gândește la faptul că operatorii modifică softul astfel încât RTP-ul să fie dus undeva la 30-40%, chiar dacă oficial este mult mai mare. Din nou, această posibilitate este exclusă în cazul cazinourilor licențiate, care sunt deținute de companii respectabile.

Jocurile funcționează după principiul compensației

Cine nu înțelege principiile de funcționare ale jocurilor de noroc are convingerea că în gambling este valabil principiul compensației. De exemplu, sunt mulți care spun că după un câștig mare la sloturi urmează o serie de rotiri necâștigătoare și invers. Alții au pierdut averi mizând pe roșu la ruletă după ce bila se oprise de câteva ori la rând pe negru. Pentru că rezultatul fiecărei runde este întâmplător și nu poate fi corelat cu ce s-a întâmplat în trecut, nu poate funcționa nici principiul compensației. Fiecare învârtire poate fi considerată prima din ziua respectivă, deci nici acest mit nu stă în picioare.

Articol sponsorizat

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te