Cele mai bune locuri din lume pentru surf

DE Paula Froelich | Actualizat: 23.08.2019 - 07:19
Insula Shikoku, Japonia

Aproape nimic altceva nu încorporează mai mult ideea de libertate, distracție și degajare ca surful.

SHARE

Sportul a pornit în Hawai și Pacificul de Sud în anii 1800, dar a fost adus în SUA continentală după ce Jack London a auzit despre surf și l-a lăudat într-un articol de revistă, în 1907.

În anii 1960, surful a devenit mainstream, cu ajutorul trupei Beach Boys, iar acum s-a răspândit în toată lumea. Oriunde e un recif sau valuri mari, vei găsi aproape întotdeauna pe cineva cu placa. —Paula Froelich

1. Hanalei Bay, Hawaii

Acest oraș de țărm perfect ca în fotografii din insula Kauai este magic. Cu cascade în spatele tău și valuri superbe în fața ta, este o plajă adorată atât de surferii amatori, cât și de profesioniști.

2. Malibu, California

Este ușor să uiți că Malibu nu a fost dintotdeauna casă pentru cei bogați și faimoși, ci pentru o comunitate mică de surferi.

Plaja Surfrider este încă populară, căci și turiștii și localnicii călăresc valurile relativ calme de sub stâncile din Malibu.

3. Troncones, Guerrero, Mexic

Valuri decente de toată mărimile sunt prezente tot timpul anului pe plajele din fostul sat de perscari, acum un hotspot de surf.

Pentru începători, este Playa Troncones, cu valuri mai calme, iar pentru  cei care vor provocare, există și valurile mari, zdrobitoare de la Troncones Point.

4. Fernando de Noronha Island, Brazilia

Această insulă mică din nordul Braziliei are valuri și de până la cinci metri înălțime.

Bonus: este curată, spre deosebire de unele dintre celelalte plaje faimoase din Brazilia. Bonus dublu: se pot face scufundări senzaționale.

5. Muizenberg, Africa de Sud

Considerată locul de naștere al culturii surf în Africa de Sud, această suburbie din Cape Town este locul unor valuri absolut superbe, dar și al celor care caută rechini, căci Marele Alb poate fi văzut de pe stâncile din jur.

6. Carrapateira, Portugalia

Spre deosebire de sora sa mai faimoasă și mai violentă, Praia do Norte din Nazaré, cu valuri de până la 30 de metri înălțime, plajele din Carrapateira au valuri mai ușor de călărit. Și, de obicei, sunt goale.

7. Killer Point, Taghazout, Moroc

La nord de Agadir se găsește micuțul sat pescăresc Taghazout, care a găzduit surferi încă din anii 1960.

Killer Point, numit așa după balenele ucigașe din zonă, este locul unor valuri puternice, perfecte.

8. Cloud 9, Siargao Island, Philipine

Cloud 9 este numele celui mai faimos val care bântuie insula. Localnicii dau lecții de surf, dar  valurile puternice și coralul care taie ca o lamă fac ca acest loc să nu fie unul bun pentru cei neexeperimentați.

9. Insula Shikoku, Japonia

Cea mai mică dintre insulele principale din Japonia, Shikoku este destinația pentru un  pelerinaj budist, pentru castelul feudal Matsuyama Castle și pentru surf minunat.

Pentru a evita frigul, totuși, atacați valurile dinspre coasta de sud-est, în timpul sezonului de vârf, care durează din iunie până în noiembrie.

10. Byron Bay, New South Wales, Australia

Unul dintre locurile legendare pentru surf din lume, orașul ultra relaxat Byron Bay, are de toate: ape calzi, valuri gata de escaladat și chiar și epave în zona de scufundări.

Dar fiți atenți: deși au fost montate plase, un rechin tot s-a strecurat în februarie și a mușcat un om.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te