Cele 5 articole de uz casnic pe care oamenii uită mereu să le curețe. Cât de periculoase devin

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 01.03.2024 - 11:38
Cinci articole pe care trebuie să le cureți neapărat Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Facem curățenie generală și avem impresia că am reușit să îndepărtăm toată murdăria. Cu toate acestea, involuntar, uităm de anumite articole de uz casnic. În acest mod bacteriile se înmulțesc și pun în pericol sănătatea.

SHARE

Cinci articole de uz casnic sunt ocolite involuntar, de cele mai multe ori, atunci când facem curățenie generală. Alteori amânăm voit curățarea acestora pentru o altă zi. Însă în acest timp bacteriile se adună pe acele obiecte și ne distrug sănătatea.  

Sunt folosite zilnic de toată familia dar sunt ratate atunci când facem curățenie. 

Cele 5 articole de uz casnic pe care oamenii uită mereu să le curețe. Cât de periculoase devin

Există o listă întreagă de obiecte de uz casnic pe care evităm să le curățăm atunci când facem curat. Printre acestea sunt periile de toaletă, perdele de duș, prăjitoarele de pâine, mănușile de cuptor și chiar lingurile de lemn. 

Citește și: A spălat prin casă cu substanţe care au declanşat detectorul de gaze. Ce s-a întâmplat apoi

Sunt însă metode pentru a le curăța repede și eficient. Iată cum se face.

Lingurile de lemn

Deși ar putea arăta mai estetice decât uneltele din plastic, ustensilele din lemn pot adăposti bacterii în crăpăturile lor.

Nici măcar spălarea nu va scăpa neapărat de toți germenii care se ascund pe plăci de tocat și linguri, care ar putea contamina alte zone din bucătărie.

Din acest motiv este recomandată înmuierea oricăror ustensile de lemn în 2 litri de apă caldă amestecată cu o linguriță de peroxid de hidrogen.

După ce le-ați lăsat la înmuiat câteva minute, le puteți usca după cum ați proceda în mod obișnuit - asigurându-vă că plăcile de tocat sunt stivuite în poziție verticală pentru a evita acumularea de umezeală.

Mânușile pentru cuptor

În timp ce vă aflați în bucătărie, ar putea fi, de asemenea, o idee bună să spălați acele mănuși de cuptor, deoarece firimiturile și resturile de mâncare fac terenul de reproducere perfect pentru bacterii.

Deși mănușile de silicon vor trebui spălate manual, majoritatea mănușilor din material textil pot fi adăugate la încărcătura săptămânală de rufe - nu uitați să verificați eticheta de îngrijire.

Citește și: Faci asta în curte și te poți alege cu o amendă de 20.000 de lei. Puțini români știu legea

De asemenea, le puteți pretrata într-o soluție de apă caldă, 1 lingură de lichid de spălat vase și 1 lingură de bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de orice bacterie persistentă.

Părjitorul de pâine

Pentru cei care doresc să își curățeze casa, s-ar putea să doriți, de asemenea, să oferiți prăjitorului de pâine mai mult decât ștergerea obișnuită - mai ales că tava pentru firimituri poate fi ușor trecută cu vederea.

Începeți prin a deconecta prăjitorul de pâine și utilizați ușor o periuță de dinți curată și uscată pentru a îndepărta orice firimituri sau bucăți mai mari de resturi.

Apoi puteți scoate tava de pâine, apoi utilizați lichid de spălat pentru a îndepărta orice pete lipicioase și înlocuiți-o odată ce s-a uscat.

Perdeaua de duș

De la bucătărie ne mutăm la baie. Perdelele de duș pot printre cele mai murdare lucruri din casa ta.

În timp ce lăsați perdeaua de duș deschisă poate împiedica formarea mucegaiului și a mucegaiului, aceasta ar trebui totuși curățată o dată pe lună pentru a preveni bacteriile.

Majoritatea sunt lavabile la mașină în zilele noastre, dar le puteți curăța cu câteva picături de înălbitor pe un burete umed și curat.

Nici măcar nu va trebui să-l uscați, deoarece Deyan vă sfătuiește să lăsați perdelele de duș să se usuce la aer după o spălare bună.

Peria de toaleta

În cele din urmă, puteți aborda ”temuta” perie de toaletă cu apă fierbinte cu săpun și puțin înălbitor, apoi lăsați-o la la înmuiat timp de cel puțin 10 minute.

În timp ce așteptați să se usuce, puteți echilibra peria pe toaletă și puteți lăsa orice exces de apă să picure în vas - amintiți-vă să curățați și recipientul cu dezinfectant, conform thesun.co.uk.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te