O româncă vrea să aducă două scoici din vacanța în Maldive. Este ilegal! Ce este sfătuită să facă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 06.03.2024 - 13:35
Ce este interzis să faci în Maldive Foto: Unsplash.com - rol ilustrativ

Românii iubesc să vină cu suveniruri din vacanță, mai ales dacă acestea sunt gratis. Astfel, de multe ori ajung acasă cu nisip de pe plajă, scoici, chiar și corali uscați. Însă într-una dintre țările exotice acestea se confiscă dacă sunt găsite în bagaje.

SHARE

Atunci când mergem în vacanță dorim să ne întoarcem cu amintiri din acele locuri, mai ales dacă vorbim despre destinații exotice, departe de țară. 

Sunt însă unele zone protejate din care nu ai voie să iei mai nimic din natură. Se confiscă la graniță. 

Ce vor unii români să aducă din vacanța exotică deși este ilegal. Regulile dure de pe aceste insule

O româncă aflată în vacanță în Maldive vrea să știe dacă poate lua în bagaje două scoici găsite pe plajă. Însă acest lucru este ilegal și riscă să îi fie confirscate la aeroport.

”Am înțeles că nu avem voie să transportăm corali. Am găsit două scoici. Pot să le aduc din Maldive, sau nu e voie?”, a întrebat o turistă pe un forum de pe Facebook destinat vacanțelor în Maldive. 

Citește și: Românii au început să-și caute sejururi pentru la vară. Cum găsești cazare ieftină în Grecia

Ceilalți utilizatori i-au spus să nu încerce să facă acest lucru pentru că este ilegal. Cu toate acestea, este sfătuită să le ascundă în bagajul de cală. 

”Puneți-le în bagajul de cală. În cel de mână riscași să vi le ia”, i-a transmis un comentator pe grupul respectiv.

”Este interzis să scoateți corali și cochilii de broască țestoasă din țară”, a scris altcineva.

”Acum o lună, atât eu cât și ceilalti din grup am adus scoici găsite pe plajă în bagajele de cală. Nu ne a zis nimeni nimic”, a spus un alt turist.

”Nu este permis să luați nimic de pe Insulele Maldive. Această regulă este aplicată strict și nu este apreciat când turiștii iau ceva, mai ales corali. Chiar și dacă este vorba despre corali găsiți pe plajă și uscați, nu aveți voie să îi luați”, a sfătuit-o o altă persoană.

”Cu toate acestea, în cantități mici, puteți întreba dacă este permis să luați scoici, iar uneori veți primi aprobarea. Este mai bine să respectați regulile și să lăsați natura să fie. Puteți achiziționa suveniruri din magazine, astfel încât să nu fie necesar să plecați cu mâinile goale”, a mai comentat un utilizator al grupului.

Citește și: Vacanță de coșmar în Italia. Ce a pățit o familie de români după ce a închiriat o mașină

Ce nu ai voie să faci în Maldive

Maldive, denumită în mod oficial Republica Maldive, este un arhipelag de insule și un grup de 26 de atoli de corali situat în Oceanul Indian. Vorbim despre o țară musulmană devotată, cu reguli stricte. 

Turiștii nu pot aduce alcool, materiale pornografice, produse din carne de porc sau idoli de cult, printre altele . Dacă se găsește ceva interzis, acesta va fi luat la sosire, conform lonelyplanet.com.

Turiștii trebuie, de asemenea, să se îmbrace conservator pe insulele locale, acoperindu-și umerii și genunchii. Femeile nu trebuie să-și acopere capul, dar purtarea unui costum de baie în afara „plajelor de bikini” desemnate nu este permisă și ar putea primi o amendă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te