Ce se întâmplă dacă oprești manual învârtirile în timpul rundelor de păcănele

DE Newsweek România | Actualizat: 21.12.2021 - 19:01
Ce se întâmplă dacă oprești manual învârtirile în timpul rundelor de păcănele

Dacă ai jucat la sloturi online, nu se poate să nu fi remarcat butonul care, odată apăsat, oprește brusc toate rolele. Mulți se întreabă dacă el este cu adevărat util pentru jucători, iar în rândurile ce urmează vom lămuri această curiozitate.

SHARE

Casino SlotV, de exemplu, are peste 1.400 de jocuri de tip slot. Funcția Stop Spin este valabilă pentru toate. În cazul în care pe ecran nu apare un buton special pe care să scrie „Oprire rotire” (sau ceva similar), rolele se opresc atunci când dai un click pe ecran, în timpul învârtirii. Pentru a înțelege dacă această funcție te ajută sau nu, trebuie să cunoști principalele două principii după care funcționează orice slot, indiferent de tematică, grafică, număr de linii de câștig, funcții speciale ș.a.m.d.

Principiul numărul 1: rezultatul rundelor este stabilit de mecanismul RNG

Mecanismul RNG (Random Number Generator) este un soft care generează numere la întâmplare. „Random” chiar așa se traduce: „la întâmplare”. În momentul în care apeși butonul care dă drumul la joc (în unele cazuri pe el scrie „Start”, în altele „Rotire”, în altele este doar un simbol grafic), acest mecanism generează automat câte un număr pentru fiecare rolă.

În funcție de numărul asociat, rola se oprește pe ecran afișând anumite simboluri. Așadar, rolele se învârtesc pe ecran pentru mai multe secunde doar de dragul suspansului (care face toți banii). Rezultatul rundei este stabilit încă din start.

Tocmai suspansul face ca sloturile să fie atât de îndrăgite de clienții cazinourilor live. În timp ce așteaptă rezultatul unei rotiri, creierul uman secretă endorfină, care este hormonul fericirii (există și un producător de sloturi care se numește Endorphina).

Butonul Stop Spin îți dă senzația că deții controlul, că poți opri tu rolele astfel încât să rămână pe ecran o combinație câștigătoare de simboluri. În realitate, însă, pe ecran se întâmplă tot ce trebuia să se întâmple, adică apar simbolurile decise încă din momentul inițierii rotirii, doar că sunt afișate mai repede.

Principiul numărul 2: „casa” este mereu pe plus pe termen lung

Chiar și începătorii știu că softurile sloturilor sunt construite astfel încât operatorul de jocuri de noroc să fie în câștig pe termen lung. Acest principiu este concretizat prin Payout.

Payout-ul mediu al sloturilor online este 95%. Cu alte cuvinte, din 100 de lei mizați, 95 de lei se întorc la jucători, iar 5 lei rămân la cazinoul online.

Atenție: procentul este valabil pentru un rulaj de 1X. Cu cât rulezi bugetul de mai multe ori, cu atât avantajul casei este mai mare. Așadar, într-un interval de timp, poți pierde mai mulți bani dacă rotirile se succed mai rapid decât ar fi normal. Să revenim la butonul Stop Spin.

Dacă îl folosești, numărul de runde jucate într-un minut crește comparativ cu situația în care nu apelezi la el. Implicit, se măresc șansele de a epuiza bugetul alocat sesiunii de joc, fără să influențezi în mod real rezultatele rotirilor.

În concluzie, dacă oprești manual învârtirile în timpul rundelor de păcănele nu ai niciun avantaj real, ci doar iluzia că poți controla deznodământul unei rotiri.

În realitate, decizi doar momentul în care cunoști rezultatul rundei, care este stabilit încă de când dai click pe butonul „Rotire”.

___________

Articol sponsorizat

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te